Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România, duel de foc cu Kazahstan în etapa a 2-a a Grupei A la Elite Round-ului pentru FIFA Futsal World Cup 2024

fcbarcelona.com
futsal

Naționala de futsal a României joacă miercuri de la ora 17:00 cu selecționata similară a Kazahstanului, într-o partidă contând pentru etapa a 2-a a Grupei A a Elite Round-ului preliminariilor pentru FIFA Futsal World Cup 2024.

Confruntarea dintre Kazakhstan și România este programată la „Baluan Sholak Sports Palace” din Almatî și va fi în direct la frf.tv.

România e lider în Grupa A după prima etapă. Tricolorii au trecut în runda inaugurală, pe teren propriu, de Azerbaidjan, scor 3-1, în timp ce Kazahstan s-a impus, în deplasare, scor 2-0, la Almere, în confruntarea cu Țările de Jos.

Câștigătoarea grupei se va califica la World Cup 2024. Patru dintre cele cinci echipe care vor încheia Elite Round pe locul secund vor juca play-off pentru ultimele două bilete ce asigură prezența la tureul final de anul viitor din Uzbekistan (14 septembrie – 6 octombrie 2024).

Ultimele întâlniri între Kazahstan și România au fost consemnate în preliminariile pentru FIFA Futsal World Cup 2021. A fost mai întâi meciul din Main Round, de la Piatra-Neamț, câștigat de Kazahstan cu 4-2 (28 octombrie 2019).

Tricolorii și-au luat revanșa patru luni mai târziu în Elite Round (2 februarie 2020), când, la „Sportovní hala Vodova” din Brno (Cehia), au invins Kazahstan cu 3-1, succes insuficient însă pentru a merge la Campionatul Mondial.

„Ne așteaptă un meci foarte foarte dificil. Așa am spus și înaintea confruntării cu Azerbaidjan, echipă pe care am reușit să o învingem. Sperăm ca istoria să se repete, deși Kazahstan e o echipă mult mai puternică”, a spus Endre Kacsó, selecționerul naționalei României, citat de frf.ro.

Locul 7 în ierarhia FIFA, Kazahstan reprezintă o forță în futsalul mondial. Semifinalistă la ultima ediție a FIFA Futsal World Cup – Lituania 2021, „bronz” la EURO 2016, locul 4 la EURO 2018 și sfertfinalistă la EURO 2022, adversara României e favorită la câștigarea Grupei A.

„Cunoaștem foarte bine Kazahstan. I-am analizat inculsiv meciul din weekend de la Almere. E o formație incredibil de valoroasă. Va fi infern la Almatî, dar suntem pregătiți pentru orice.

Mizăm pe atmosfera extraordinară din cadrul lotului nostru, pe moralul excelent generat de victoria în fața Azerbaidjanului, pe dorința băieților de a duce România pentru prima oară la un Campionat Mondial. Nu avem ce pierde, avem doar de câștigat. Trebuie să evoluăm fără complexe, cu mult curaj și cred că orice e posibil”, crede Endre Kacsó.

Tot miercuri se va juca și partida Azerbaijan – Țările de Jos, la „Baku Sports Palace”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.