Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România e la grupa mică: Franța a descoperită încă 11.000 de certificate verzi FALSE

Twitter
certificat verde

Autorităţile franceze au detectat circa 11.000 de certificate verzi COVID-19 false în urma investigaţiilor asupra reţelelor care falsifică certificate de vaccinare, a anunţat joi ministrul de interne francez, Gérald Darmanin, potrivit agenţiei EFE.

Într-o declaraţie acordată televiziunii publice France 2, ministrul francez a precizat că au fost efectuate până în prezent peste o sută de interogatorii şi unele persoane au fost deja condamnate. ''Problema cu paşapoartele sanitare false este că adesea implică o complicitate a unui medic sau asistent'', ceea ce ''este foarte dificil de probat'', explică Darmanin, scrie agerpres.ro.

El a amintit că traficul cu certificate sanitare false este pedepsit în Franţa cu până la cinci ani de închisoare, în ultimele luni fiind condamnate mai multe persoane, unele la închisoare cu executare.

La fel ca titularul portofoliului Sănătăţii, Olivier Véran, ministrul de interne francez s-a declarat favorabil unui tratament binevoitor pentru acei cetăţeni care deţin un astfel de certificat fals, dar doresc să se vaccineze pentru a intra în legalitate.

Guvernul francez va avea vineri o reuniune a Consiliului de apărare sanitară pentru a examina noi măsuri de combatere a pandemiei, inclusiv în contextul ameninţării variantei Omicron a coronavirusului. Deocamdată a fost restricţionat sever accesul în Franţa pentru persoanele care vin din Regatul Unit, ţară unde această variantă foarte contagioasă s-a extins îngrijorător.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.