Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România este aproape de COLAPS în valul doi, dar Japonia a intrat în valul trei și anunță un RECORD de infectări

OMS
coronavirus epidemie china

Japonia a raportat joi un număr record de 1.645 de noi cazuri de COVID-19, care, potrivit experţilor, ar putea anunţa un al treilea val al epidemiei de coronavirus, informează presa locală citată de DPA.

Bilanţul, care include un record de 236 noi cazuri pe insula nordică Hokkaido, a depăşit recordul precedent de cazuri zilnice - 1.596 de infectări - înregistrat pe 7 august, a relatat Kyodo News, scrie agerpres.ro.

Citește și: Dan Barna tună și fulgeră: ‘Vechile partide PSD, PNL şi UDMR au boicotat referendumul Fără Penali’

Tokyo a confirmat 393 noi cazuri, cel mai ridicat bilanţ zilnic din ultimele trei luni, iar prefectura Osaka (vest) a înregistrat 231 cazuri, depăşind a treia zi consecutiv pragul de 200 de contagieri.

Recentele creşteri ''pot fi considerate ca al treilea val al coronavirusului'', a declarat Toshio Nakagawa, preşedintele Asociaţiei Medicale din Japonia, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, când pe teritoriul arhipelagului nipon s-au înregistrat 1.543 noi cazuri potrivit bilanţului zilnic.

Citește și: Alexandru Rafila: ‘Ministerul Sănătăţii are nevoie de o strategie mai clară şi o coordonare mai bună”

Japonia a ieşit din starea de urgenţă instaurată în cea mai mare parte dintre cele 47 de prefecturi la mijlocul lunii mai. Ţara s-a confruntat cu un al doilea val al epidemiei în august.

Luând cuvântul în cadrul conferinţei de presă de joi, ministrul pentru revitalizarea economică, Yasutoshi Nishimura, a precizat că nu există necesitatea imediată a declarării unei alte stări de urgenţă naţionale.

Citește și: ‘A executat ordinul președintelui’ – Traian Băsescu, despre implicarea lui Florian Coldea în Irak, acolo unde fostul șef operativ SRI nu avea competență

Cu toate acestea, ministrul a precizat că Japonia ar putea avea nevoie de aplicarea unor restricţii în ceea ce priveşte activităţile economice dacă situaţia se agravează.

Japonia a raportat până în prezent 114.400 de infecţii cu noul coronavirus şi 1.884 de decese asociate COVID-19, potrivit agenţiei Kyodo.

Citește și: Dan Barna tună și fulgeră: ‘Vechile partide PSD, PNL şi UDMR au boicotat referendumul Fără Penali’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.