Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România este depășită doar de Lituania în topul dedicat celui mai semnificativ declin al numărului de angajaţi

somaj

Numărul angajaţilor a urcat cu 0,1% în Uniunea Europeană şi în zona euro în trimestrul trei din 2019, comparativ cu precedentele trei luni, în timp ce Lituania şi România au raportat cel mai semnificativ declin la acest capitol, arată datele publicate joi de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).

În perioada iulie-septembrie 2019, cel mai semnificativ avans al numărului de angajaţi s-a înregistrat în Estonia şi Letonia (ambele cu 1%), Slovenia (0,5%) şi Belgia (0,4%), iar cele mai semnificative scăderi au fost în Lituania (minus 1,2%), România (minus 1,1%), Finlanda (minus 0,5%) şi Grecia (minus 0,3%), informează agerpres.ro.

Citește și: Lovitură pentru Liviu Dragnea! Ce a pierdut fostul șef PSD

Eurostat estimează că în statele Uniunii Europene se înregistra în trimestrul trei din 2019 un număr record de angajaţi, de 241,5 milioane, din care 160,1 milioane în zona euro. Numărul angajaţilor a crescut cu 11,4 milioane în zona euro şi cu 17,4 milioane în UE, de la cel mai scăzut nivel al angajării după criza financiară (trimestrul doi din 2013 în zona euro, primul trimestru din 2013 în UE).

În ritm anual, în trimestrul trei din 2019, comparativ cu perioada similară din 2018, numărul angajaţilor a crescut cu 0,9% în zona euro şi cu 0,8% în Uniunea Europeană.

Citește și: Olguța Vasilescu îl curentează pe Klaus Iohannis: Am o vagă bănuială

Cel mai semnificativ avans anual al numărului de angajaţi s-a înregistrat în Slovenia (2,3%), Estonia (1,8%) şi Spania (1,7%), singurele scăderi fiind în Lituania (minus 1,7%), România (minus 1%), Letonia (minus 0,3%) şi Polonia (minus 0,1%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.