Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România este interesată de gazul natural lichefiat adus din SUA prin Polonia

newsonly.gr
gaze naturale

România a reiterat interesul pentru identificarea soluțiilor tehnice în vederea accesului pieței noastre la volumele de gaze dispobinile prin terminalul Swinujscie, în cadrul celei de-a doua rounde de consultări interguvernamentele a țării noastre cu Polonia, anunță Ministerul Energiei, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Mare atenție! Șoferii pot rămâne mult mai ușor fără permis – Noile modificări din Codul Rutier

În marja consultărilor interguvernamentale menționate, Doru Vișan, Secretar de Stat, a semnat Memorandumul de Înțelelegere între Ministerul Energiei din România și Ministerul Energiei din Republica Polonă privind cooperarea în domeniul energiei. Din partea Ministerului Energiei din Polonia, Memorandumul a fost semnat de către Secretarul de Stat Krzysztof Kubów.

În intervenția sa, în cadrul consultărilor interguvernamentale, Doru Vișan a subliniat că “există un potențial semnificativ de cooperare în sectorul energetic între România și Polonia, care are capacitatea de a se constitui într-un instrument valoros care să aducă rezultate pozitive și concrete în sensul creșterii securității energetice, diversificării surselor și a rutelor de aprovizionare cu energie, prosperității economice, în progresul către un viitor sigur, accesibil și durabil pentru ambele țări”, arată sursa citată.

Citește și: Lovitură dură pentru Lucian Mîndruță! Acuzat de răspândirea de știri false .

Oficialii celor două ministere ale Energiei și-au exprimat interesul reciproc de a coopera în domeniul energiei electrice, unde există arii strategice de interes reciproc, precum sectorul nuclear și cel al cărbunelui.

Polonia încearcă să își reducă dependența de gazul rusesc, după 2022, când acordul său pe termen lung privind aprovizionarea cu gaz de la Gazprom expiră. În acest sens a construit terminalul Swinujscie de la Marea Baltică, folosit pentru importul de gaz natural lichefiat din SUA. La începutul lunii septembrie compania de stat PGNiG din Polonia a anunțat că a cumpărat un transport de gaz natural lichefiat din SUA pe care l-a vândut Ucrainei, iar Statele Unite, Polonia și Ucraina au semnat un memorandum de înțelegere pentru a spori securitatea aprovizionării cu gaze în regiune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.