Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România este o ţară sigură pentru investitori în ochii lui Adrian Câciu

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Adrian Câciu gest

România este o ţară sigură pentru investitori, iar Franţa reprezintă un partener strategic, fiind în topul investiţiilor străine directe, cu 5,64 miliarde de euro, a afirmat ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o miercuri cu reprezentanţii celei mai mari organizaţii patronale din Hexagon.

"România este o ţară sigură pentru investitori, iar Franţa este un partener strategic, ocupând un loc fruntaş în topul investiţiilor străine directe, cu 5,64 miliarde de euro. Companiile franceze sunt prezente în toate sectoarele economice importante, cu precădere în domeniile auto, bancar şi asigurări, distribuţie, industrie farmaceutică şi energie. Această prezenţă consistentă a unora dintre cei mai importanţi investitori francezi reprezintă o dovadă a încrederii în potenţialul economiei româneşti", a spus Câciu.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Finanţelor, transmis, oficialul român şi preşedintele Mişcării Companiilor din Franţa (MEDEF), cea mai mare federaţie antreprenorială, Geoffroy Roux de Bezieux, au discutat miercuri despre măsurile pentru sprijinirea mediului de afaceri şi încurajarea investiţiilor, în contextul dialogului constructiv referitor la strategii şi parteneriate comune în cele mai importante domenii economice.

Discuţiile s-au axat pe măsurile care vor contribui la sustenabilitatea finanţelor publice ale României şi respectarea angajamentelor care derivă din calitatea de stat membru al Uniunii Europene, precum şi reformele asumate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) de digitalizare a administraţiei fiscale şi de revizuire a legislaţiei fiscale.

În acest context, Adrian Câciu a precizat că Ministerul Finanţelor va beneficia de asistenţă tehnică pentru realizarea unei analize a modului în care poate fi îmbunătăţită structura legislaţiei fiscale din România, pentru îmbunătăţirea structurii veniturilor fiscale şi creşterea raportului veniturilor fiscale în PIB cu 3 puncte procentuale până la finalul anului 2025, comparativ cu 2019. Reforma legislaţiei fiscale va avea la bază principii, precum: simplificarea, transparenţa, stabilitatea şi predictibilitatea.

În cadrul întâlnirii cu reprezentanţii patronatelor din Franţa, ministerul de resort a prezentat şi principalele măsuri care vor contribui la consolidarea creşterii economice potenţiale, la crearea de locuri de muncă şi la rezilienţa economică, socială şi instituţională, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.