Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România este prezentă la cea de-a doua ediţie a Expoziţiei internaţionale de tehnică militară - EDEX 2021, organizată la Cairo

armament

România participă la cea de-a doua ediţie a Expoziţiei internaţionale de tehnică militară - EDEX 2021, organizată la Cairo în perioada 29 noiembrie - 2 decembrie, cu un stand naţional la care sunt prezente companii din industria de apărare aflate atât în portofoliul Ministerului Economici, cât şi cu capital privat, informează un comunicat de presă al Ministerului Economiei remis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, la standul României expun opt companii din industria naţională de apărare, de stat şi private: C.N. Romarm, C.N. Romtehnica, Prooptica, Interactive, Blue Space Technology, CertSign, Drass şi Titan Maşini Grele. De asemenea, printre invitaţi se regăsesc reprezentanţi ai Ministerului Economiei şi ai Ministerului Apărării Naţionale, prin Statul Major al Apărării, Statul Major al Forţelor Aeriene şi Direcţia Generală pentru Armamente.

"Prezenţa companiilor româneşti la EDEX confirmă interesul României pentru dezvoltarea relaţiilor bilaterale româno-egiptene. Consider că avem o oportunitate pentru identificarea unor noi modalităţi de fructificare a potenţialului de dezvoltare a cooperării în domenii importante, atât pentru România, cât şi pentru Egipt, precum industria de apărare", a declarat Daniela Nicolescu, secretar de stat în Ministerul Economiei, care a participat la deschiderea oficială a Expoziţiei, vizitând standul României şi susţinând operatorii economici prezenţi.

La ediţia din acest an a EDEX participă aproximativ 400 de companii de profil care expun cele mai noi tehnologii în apărare şi armament, delegaţii guvernamentale din 45 de ţări, numeroase delegaţii militare, estimându-se prezenţa a peste 30.000 de vizitatori. Printre firmele străine care participă se regăsesc cele din SUA (Boeing, Raytheon, Lockheed Martin), Franţa (Naval Group, Dassault Aviation, Safran) sau Germania (NVL Group, KMW, European Security & Defence (Mittler Report), Thyssenkrupp Marine Systems).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.