Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România este prezentă la Târgul de Carte de la Madrid: Titluri în română şi traduse în spaniolă, recitaluri, dezbateri, ateliere de traducere

twitter.com
carti

România este prezentă la Târgul de Carte de la Madrid, care are loc în perioada 27 mai - 12 iunie, în Parcul Retiro, cu un stand propriu şi un program care include prezentări de carte, recitaluri, dezbateri, ateliere de traducere şi sesiuni de autografe.

Potrivit unui comunicat al ICR transmis AGERPRES, la standul României vor fi disponibile numeroase opere ale unor autori români traduse în Spania în ultimii ani, multe dintre ele publicate cu sprijinul ICR prin programul 'Translation and Publication Support', precum şi o selecţie variată de titluri în limba română, adresate iubitorilor literaturii române de toate vârstele, potrivit Agerpres.ro.

Pe toată durata Târgului de Carte vor avea loc evenimente menite să contribuie la promovarea culturii române, cu precădere a literaturii române contemporane traduse în limba spaniolă, fiind totodată vizată consolidarea şi extinderea dialogului româno-spaniol în domeniile literaturii, traducerilor şi politicilor editoriale.

De asemenea, la pavilionul Europa al Reprezentanţei Comisiei Europene în Spania, ICR va organiza, cu susţinerea reţelei de institute culturale acreditate la Madrid, EUNIC Spania, o serie de evenimente la care vor participa autori români şi invitaţi europeni din domeniile literaturii, industriilor creative, cinematografiei şi benzii desenate.

Târgul de Carte din Parcul Retiro, cel mai mare parc din Madrid, a ajuns la cea de-a 81-a ediţie şi este unul dintre cele mai importante evenimente de profil din Europa. Sloganul ediţiei din acest an este "Răsfoieşte lumea".

Cu 400 de expozanţi, 378 de standuri şi peste 400 de evenimente programate, ediţia din acest an a Târgului de Carte de la Madrid este cea mai amplă din ultimele două decenii.

La deschiderea manifestării va lua parte, conform tradiţiei, Regina Letizia a Spaniei.

Participarea românească la Târgul de Carte de la Madrid este organizată de Institutul Cultural Român, prin Institutul Cultural Român de la Madrid şi Centrul Naţional al Cărţii, cu sprijinul Ambasadei României în Regatul Spaniei, Asociaţiei Colegiale a Scriitorilor din Spania şi al Reprezentanţei Comisiei Europene la Madrid.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.