Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România este raiul traficanților: La Constanța au fost descoperite peste 5,2 milioane de comprimate cu substanțe dopante de mare risc

droguri cristal droguri cristale

Polițiștii din Constanța au descoperit, în urma a 36 de percheziții domiciliare făcute sâmbătă, 220 de baxuri, în care se aflau 5.245.960 de comprimate și 51.557 de fiole, ce conțin substanțe dopante, în valoare de aproximativ 3.000.000 de euro.

Potrivit IPJ Constanța, în urma analizei de laborator s-a stabilit că acestea conțin substanțe ce se regăsesc în lista anexa nr. 1a Legii nr. 104/2008, privind prevenirea și combaterea producerii și traficului ilicit de substanțe dopante. De asemenea, s-a stabilit că 70% dintre produsele ridicate sunt substanțe dopante de mare risc, scrie mediafax.ro.

Totodată, în urma perchezițiilor, au fost descoperite aproximativ 470 de pachete de țigarete netimbrate, precum și 28.000 de lei, 14.700 de euro, 1.500 de lire turcești, 640 de dolari și 120 de lire englezești.

La sediul IPJ Constanța au fost duse pentru audieri 11 persoane.

Două dintre acestea, un bărbat de 31 de ani și o femeie de 29 de ani, au fost reținute pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fabricarea, producerea, experimentarea, prepararea, procesarea, transformarea, oferirea, distribuirea, vânzarea, punerea în vânzare, administrarea, livrarea cu orice titlu, trimiterea ori alte operațiuni privind circulația substanțelor dopante cu grad de mare risc și a produselor care conțin substanțe dopante cu grad de mare risc, fără drept.

Cele două persoane au fost încarcerate în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Constanța.

Sâmbătă, acestea vor fi prezentate procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, cu propunere legală.

Cercetările în acest caz sunt continuate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economico-Financiare, sub coordonarea unui procuror de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.

Sâmbătă, polițiștii au făcut 36 de 36 de percheziții domiciliare, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de contrabandă cu țigări și deținere sau comercializare de substanțe dopante sau produse ce conțin substanțe dopante. Perchezițiile au avut loc în municipiul Constanța și orașul Năvodari, la locuințele a 11 persoane cercetate de comiterea faptelor.

Astfel, în perioada 2023-2024, acestea ar fi deținut și comercializat țigări netimbrate și produse ce ar putea conține substanțe dopante.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.