Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România este sărită din schemă de către SUA: noul traseu al armelor către Ucraina

euromaidanpress.com
razboi ucraina

SUA au adoptat pachetul de ajutor pentru Ucraina, în valoare de peste 60 de miliarde de dolari, iar lucrurile au început să se miște extrem de rapid. La nivelul Pentagonului s-au făcut pregătiri în cele mai mici detalii, cea mai importantă fiind ruta de transport.

Conform experților militari consultați de Deutche Welle, americanii preferă o rută de transport pe axa Germania-Polonia și apoi direct către liniile frontului din Ucraina.

De această dată, România nu va mai fi luată în calcul, asta deși în trecut țara noastră constituia una dintre principalele opțiuni.

Pentagonul s-a pregătit intens

Timp de luni de zile, Departamentul american al Apărării s-a pregătit pentru ziua în care Camera Reprezentanților va aproba un nou pachet de ajutor pentru Ucraina, ceea ce în cele din urmă s-a întâmplat, în valoare de 60 de miliarde de dolari (56 de miliarde de euro).

„Îmi imaginez, de asemenea, că Departamentul Apărării a lucrat din greu în ultimele săptămâni pentru a fi pregătit”, a declarat pentru DW Ben Hodges, fost comandant-șef al forțelor terestre americane pentru Europa.

Expertul german în securitate Nico Lange a declarat pentru DW că „Pentagonul a împachetat deja armele și le-a depozitat în locurile potrivite, gata de plecare, astfel încât lucrurile pot trece acum foarte repede granița”.

Sistem de transport sofisticat

Un sistem de transport sofisticat este în vigoare pentru a proteja proviziile de atacurile aeriene ale Rusiei pe parcursul călătoriei lor de la granița Ucrainei către trupele din interiorul țării. De la invazia Rusiei din februarie 2022, Ucraina a construit o „logistică descentralizată” pentru livrările de armament, a declarat Lange. „Proviziile nu sunt încărcate toate într-un singur tren, care ar deveni o țintă principală pentru atac”, a spus el, „ci sunt mai degrabă distribuite în diferite trenuri, care circulă adesea noaptea”.

Grație susținătorilor săi internaționali, Ucraina are acum la dispoziție și o flotă de transportoare grele pentru livrările pe șosea. În Ucraina există o stare de asediu pe timp de noapte, ceea ce face mai dificilă pentru recunoașterea țintelor Moscovei de a localiza rutele de aprovizionare.

„Forțele aeriene rusești, cu avantajul lor uriaș în ceea ce privește numărul și calitatea avioanelor, nu au reușit să distrugă nici măcar un singur tren sau convoi care aduce muniții sau echipamente din Rzeszow, Polonia, în și prin Ucraina”, a declarat Hodges.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.