Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România este țara drogurilor: Cu ce captură se laudă polițiștii, în numai două săptămâni

droguri cristal droguri cristale

Poliţiştii au efectuat aproape 200 de percheziţii în două săptămâni, fiind instituite măsuri asigurătorii asupra a aproximativ 60 kg de canabis, 700 grame de cocaină şi peste 8 kg de alte droguri, informează Poliţia Română.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, sâmbătă, de IGPR, poliţiştii, împreună cu procurorii DIICOT, au efectuat, în perioada 16 - 29 februarie, 63 de acţiuni operative, pentru probarea activităţii infracţionale şi pentru destructurarea grupurilor infracţionale specializate în trafic de persoane, criminalitate informatică, trafic şi consum ilicit de droguri şi spălare de bani.

Au fost efectuate astfel 193 de percheziţii domiciliare şi 20 de acţiuni de prindere în flagrant delict, fiind derulate activităţi investigative pentru probarea activităţii infracţionale a 189 de persoane.

În cadrul dosarelor penale instrumentate, au fost emise 93 de ordonanţe de reţinere şi 38 de mandate de arestare preventivă. De asemenea, faţă de 16 persoane, a fost luată măsura controlului judiciar.

În urma activităţilor, au fost confiscate ori au fost instituite măsuri asigurătorii asupra a aproximativ 60,5 kg. de cannabis, două culturi şi 402 plante de cannabis, 739 de grame de cocaină, 8.382 de grame de alte droguri, 27 de doze de heroină, 132 de diverse comprimate, 1.140 de ţigarete, 33 de grindere şi 29 de cântare, precizează sursa citată.

De asemenea, transmite IGPR, au fost confiscate ori au fost instituite măsuri asigurătorii asupra 196 de telefoane mobile, două calculatoare, nouă laptopuri, şase tablete, 650 de medii de stocare, trei arme letale, trei arme neletale, 114 bucăţi de muniţie, 299.514 lei, 55.515 euro, 904 dolari, 690 de lire sterline, 2.200 de euro (monedă falsă) şi 100 de dolari (monedă falsă).

Activităţile au beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române.

În cadrul acţiunilor, alături de poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate, au participat luptătorii Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale, poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene, precum şi jandarmi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.