Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România este ţinta unor atacuri prin e-mail!

sesizare calculator

'Salutare, trebuie să îţi dau veşti proaste. De câteva luni am obţinut acces la toate dispozitivele tale'. Aşa încep mesajele pe care atacatorii cibernetici le trimit victimelor. În această perioadă, România este ţinta unor atacuri prin e-mail. Utilizatorii de internet sunt păcăliţi să plătească mii de dolari, în criptomonede, pentru ca atacatorii să nu publice imagini compromiţătoare. Specialiştii atrag atenţia să nu facem astfel de plăţi şi să nu picăm în capcana hackerilor, se arată  într-o postare a Televiziunii Române.

În e-mail-urile trimise, atacatorii se folosesc de pretextul unor breșe de securitate care ar fi expus conturile, parolele și le-ar fi compromis sistemul. Deci le-ar fi permis hackerilor să spioneze întreaga activitate online a celui șantajat, inclusiv accesul la înregistrări video și fotografii. Astfel de atacuri s-au înmulțit în ultima perioadă. Rapoarte oficiale arată că pirații internetului încearcă să pună stăpânire pe date în principal cu ajutorul e-mail-urilor înșelătoare. Un singur click poate aduce un adevărat coșmar pentru cei care nu sunt atenți. Recent, peste 400 de mii de români au primit astfel de mesaje nesolicitate pe e-mail.

Astfel de atacuri ne pot compromite fișierele sensibile și pot chiar să ne lase fără banii din cont. Și asta pentru că pirații internetului speculează fiecare vulnerabilitate. Fie a calculatoarelor sau telefoanelor pe care le folosim, fie pur și simplu a utilizatorilor care nu se gândesc să se pună la adăpost.

Autoritățile spun că încearcă să îi facă pe oameni mai atenți la astfel de pericole prin campanii de informare. Dacă mesajul pe care îl primesc este, de exemplu, plin de greșeli gramaticale, trebuie să își pună un mare semn de întrebare. Cele mai mari volume de e-mail-uri de tip atac au fost trimise către România, Italia și Olanda. De la adrese IP din Europa, Africa și America.

 

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.