Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România exportă anticorupția: Raluca Prună vrea să ofere expertiză în străinătate

www.cmawebline.org
corruption coruptie

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, împreună cu secretarul de stat, Adrian Baboi-Stroe, a comunicat, în cadrul întâlnirilor cu oficialii moldoveni, intenţia de a oferi expertiză în procesul de redactare a noii strategii anticorupţie.

Potrivit unui comunicat al MJ, cei doi oficiali români şi-au încheiat vizita de lucru în Republica Moldova, desfăşurată în perioada 24 - 26 august, unde au avut o serie de întâlniri cu reprezentanţii instituţiilor moldovene din domeniul justiţiei: preşedintele Curţii Supreme de Justiţie, Mihai Poalelungi, preşedintele Curţii Constituţionale, Alexandru Tănase, membrii Consiliului Superior al Magistraturii, adjunctul procurorului general, Eduard Harunjen, directorul Centrului Naţional Anticorupţie, Viorel Chetraru, şi procurorul şef Viorel Morari.

Citește și: S-a îmbrăcat transparent și a prezentat rubrica meteo: Gafă de prezentatoare TV / VIDEO

Sursa citată precizează că atât ministrul Justiţiei, cât şi preşedintele Curţii Supreme de Justiţie din Republica Moldova au solicitat detaşarea de specialişti români în comisiile de admitere, evaluare şi promovare a magistraţilor moldoveni.

Raluca Prună a afirmat, conform MJ, că va înainta Consiliului Superior al Magistraturii din România această propunere.

Citește și: Ei sunt românii care-și vând nunta pe OLX

"Cu ocazia întâlnirii cu procurorul general adjunct, procurorul şef anticorupţie şi directorii Centrului Naţional Anticorupţie, partea română a subliniat încă o dată necesitatea continuării luptei împotriva corupţiei în Republica Moldova, dar şi intenţia de a oferi expertiză în procesul de redactare a noii strategii anticorupţie. Toţi partenerii din cadrul discuţiilor de la sediul Parchetului General din Republica Moldova au în vedere inclusiv stabilirea de măsuri concrete şi chiar încheierea unor noi documente de sprijin în acest sens. De asemenea, Adrian Baboi-Stroe a discutat în cadrul unor întâlniri cu reprezentanţi ai Serviciului de Stare Civilă despre îmbunătăţirea cooperării nemijlocite şi creşterea siguranţei în cadrul procesului de obţinere a cetăţeniei române", se arată în comunicat.

MJ menţionează că, anterior acestor întâlniri, semnarea Planului de acţiuni dintre cele două ministere a venit în întâmpinarea aniversării suveranităţii moldovene şi a colaborării interstatale.

Citește și: Cum s-a ajuns la cea mai mare sinucidere în masă din istorie. Aproape 1000 de oameni și-au pus concomitent capăt vieții

''Este foarte simbolică ziua în care semnăm acest plan de acţiuni, întrucât în 27 august sărbătoriţi un sfert de veac de independenţă şi, totodată, consacrăm cei 25 de ani de relaţii bilaterale nemijlocite între Republica Moldova şi România'', a declarat Prună cu acest prilej.

De asemenea, MJ subliniază că Raluca Prună şi omologul său, Vladimir Cebotari, au agreat şi promovat organizarea în luna noiembrie a forumului România-Republica Moldova.

"Totodată, a fost adusă în discuţie întrunirea, la Bucureşti, în perioada 12 - 13 octombrie, a reprezentanţilor Comisiei Naţionale de Drept Internaţional umanitar din România şi a Comitetului naţional de consultanţă şi coordonare a punerii în aplicare a dreptului umanitar din Republica Moldova", se mai spune în comunicatul MJ.

Citește și: FINALUL VERII. ÎNCEPE CAMPANIA

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.