Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România exportă modelul primarilor aleși în pușcărie: Ce mare oraș ar putea avea un astfel de edil

jurnaldevrancea.ro
catuse

Politicianul arestat care este aproape sigur că va deveni viitorul primar al oraşului Karachi, cel mai mare şi mai bogat din Pakistan, va conduce metropola "prin videoconferinţă", din celula sa, a declarat miercuri avocatul său, relatează Reuters.

Citește și: Un celebru actor s-a fotografiat gol, cu bărbăția la vedere / FOTO 18+

Waseem Akhtar, care a fost arestat luna trecută sub suspiciunea că ar fi ajutat presupuşi militanţi, a venit într-un vehicul blindat al poliţiei la o clădire care datează din timpul ocupaţiei britanice din Karachi pentru a vota în ultimul tur al alegerilor locale, pe care partidul său este aproape sigur că le va câştiga.

Akhtar este membru al Mişcării Muttahida Qaumi (MQM), care a câştigat alegerile locale din decembrie, dar nu a putut prelua administraţia locală din cauza unor probleme care i-au împiedicat pe membrii consiliului municipal să voteze.

Citește și: Twitter pentru sistemul iOS funcționeză și în mod nocturn

"Va deschide un birou în închisoare şi va conduce şedinţele consiliului prin videoconferinţă", a declarat Mahfooz Yar Khan, avocatul lui Akhtar, în faţa ziariştilor adunaţi în faţa sediului consiliului local. "El poate conduce Karachi prin videoconferinţă timp de cinci ani", a adăugat el.

Alegerea unui politician aflat în închisoare ca primar ilustrează lupta pentru putere de la Karachi, un oraş-port cu 20 de milioane de locuitori, care găzduieşte sediile bursei şi al băncii centrale, dar este şi locul în care operează militanţi islamişti şi gangsteri, notează Reuters.

Citește și: A acoperit cu un tampon aerul condiționat din autocar / FOTO

MQM a dominat politica şi comerţul din oraş timp de decenii, dar combaterea intensivă a infracţionalităţii din 2013 i-a subminat bazinul de putere.

Marţi, poliţia l-a acuzat de trădare pe liderul MQM aflat la Londra, Altaf Hussain, şi a închis sediul partidului, după ce Hussain i-a incitat pe susţinătorii formaţiunii să atace sediul unei televiziuni, ciocniri care s-au soldat cu moartea unei persoane.

Citește și: TP-Link a lansat oficial gama de telefoane Neffos pe piața noastră

Pentru moment nu se ştie cum va conduce Akhtar oraşul, întrucât nu se anticipează o decizie a tribunalului în sensul punerii sale în libertate până la depunerea jurământului, care urmează să aibă loc la 30 august.

Oficiali ai MQM au declarat că vor solicita autorităţilor să pună la dispoziţia viitorului primar un birou bine utilat. De asemenea, poliţia ar urma să-l escorteze la fiecare întâlnire la care i se permite să participe în exteriorul închisorii.

Citește și: O vedetă de la Antena 1 a fost filmată în timp ce făcea videochat / FOTO

Forţele de securitate au arestat zeci de membri ai MQM în ultimul an şi i-au acuzat de tortură, crime şi alte activităţi infracţionale. Formaţiunea neagă orice legătură cu criminalitatea organizată din oraş şi acuză forţele de securitate că au ucis mai mulţi dintre membrii săi.

Akhtar a fost arestat la 19 iulie sub suspiciunea că a oferit adăpost şi tratament medical unor presupuşi militanţi şi infractori. De asemenea, el a fost anterior acuzat de incitare la revoltă, dar nu a fost încă găsit vinovat, informează agerpres.ro.

Citește și: Galaxy Note 7 va ajunge mai târziu pe piață: Ce s-a întâmplat

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.