Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România începe să producă medicamentul care dă cel mai bun randament în tratarea COVID-19

favipiravir

Premieră în tratamentul pacienţilor infectaţi cu Sars Cov -2: medicii de familie vor putea prescrie pacienţilor cu forme uşoare şi medii de boală favipiravir, un antivral prescris până acum doar de către medicii specialişti din spitale.

Într-o declarație pentru STIRIPESURSE.RO, Dragoș Damian, director la Terapia Cluj, cel mai mare producător de medicamente din România, anunță că antiviralul favipiravir va fi produs și în țara noastră.

Citește și: A plecat Vlad Voiculescu, s-a SCHIMBAT și protocolul de tratament pentru pacienţii cu Sars-Cov-2: PREMIERĂ introdusă de specialiști

”Avem 25.000 de cutii de favipiravir pe stoc pentru luna aprilie-mai, urmând ca din iunie să fabricăm în Cluj până la 50.000 de cutii pe lună ca să acoperim necesarul și în spital și în ambulator. Dar, apelul nostru este ca populația să ia medicamentul doar la instrucțiunea medicului și pe baza de prescripție medicală.

Acum, bătălia se va da cu adevărat înainte de spital, pentru că formele ușoare și moderate pot fi tratate în ambulator și riscul de a se ajunge cu forme severe și critice în ATI scade foarte mult.”, a spus, în exclusivitate pentru STIRIPESURSE.RO, Dragoș Damian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.