Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România și Franța se implică direct în criza alimentară globală: acord între Guverne pentru exportul cerealelor din Ucraina

stiri.md
vagoane grau cereale

În cea de-a șaptea lună a invaziei Rusiei în Ucraina, guvernele francez și român au semnat un acord care ar permite exportul mai multor cereale din Ucraina în Europa și nu numai, a declarat ministrul Transporturilor din Franța, Clément Bon.

"Împreună cu omologul meu român și ambasadorul Ucrainei, Vadim Omelcenko, am semnat un acord care promovează exportul de cereale ucrainene prin furnizarea expertizei noastre logistice. Suntem în deplină solidaritate cu Ucraina", a scris Bon pe Twitter. Bon a menționat că semnarea documentului a avut loc în prezența ambasadorului Ucrainei în Franța, Vadym Omelchenko.

Premierul Nicolae Ciucă a salutat semnarea acordului între Ministerele Transporturilor din România şi Franţa în scopul facilitării tranzitului cerealelor din Ucraina, subliniind că demersul contribuie la accelerarea eforturilor pentru securitatea alimentară globală. "Salut semnarea acordului între Ministerele Transporturilor din România şi Franţa pentru facilitarea tranzitului cerealelor din Ucraina. Una dintre priorităţi este creşterea capacităţilor portului Galaţi. Accelerăm eforturile noastre pentru securitatea alimentară globală", a afirmat Nicolae Ciucă, luni, într-o postare pe pagina de Twitter a Guvernului.

Ministrul Transporturilor din Franţa, Clement Beaune, a declarat duminica trecută că va semna un acord cu România pentru a creşte exporturile de grâne ucrainene către ţările în curs de dezvoltare, îndeosebi în zona Mediteranei.

La 22 iulie 2022, la Istanbul a fost semnat un acord privind deblocarea porturilor ucrainene Odesa, Chornomorsk și Yujni pentru exportul de cereale și alte produse agricole. Ministrul ucrainean al infrastructurii, Alexander Kubrakov, și ministrul rus al apărării Serghei Șoigu au semnat acorduri separate identice cu ONU și Turcia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.