Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România și SUA le arată rușilor cum se apără: Au fost folosite rachetele Patriot

patriot rachete

Peste 200 de militari români şi americani au derulat marţi o secvenţă de localizare, identificare şi combatere a unui atac la sol cu avioane de vânătoare inamice, aplicaţia de nivel tactic cu trupe în teren (LIVEX) fiind parte integrată a exerciţiului PATRIOT SHOCK V, organizat în Poligonul de Trageri Sol-Aer Capu Midia, în perioada 1-12 noiembrie.

În cadrul briefingului de presă prezentat de organizatori, comandantul Brigăzii 1 Rachete Sol-Aer "General Nicolae Dăscălescu", col. Claudiu Hermeniuc, a declarat că pentru rachetiştii români exerciţiul PATRIOT SHOCK V vine cu o noutate absolută prin oportunitatea pe care o oferă de a testa pentru prima dată interoperabilitatea sistemului HAWK PIP III R din dotarea Armatei Române, elementele bateriei PATRIOT, fiind pentru prima dată când este dislocată în România o baterie de tip PATRIOT, cu centru de comandă şi şase rampe de lansare.

Citește și: Știai motivele pentru care unii par mai SEXY decât alții? / VIDEO

"La exerciţiul PATRIOT SHOCK V, Forţele Aeriene Române participă cu o baterie HAWK PIP III R, iar Forţele Terestre ale SUA din Europa (USAREUR), cu o baterie PATRIOT, urmărindu-se cu precădere pregătirea specifică şi crearea interoperabilităţii la echipajele bateriei HAWK PIP III R, pentru ducerea acţiunilor de angajare a ţintelor aeriene, prin integrare cu bateria de rachete PATRIOT, în cadrul acţiunilor de apărare antiaeriană", a declarat col. Hermeniuc.

La finalul declaraţiilor de presă, comandantul Brigăzii 1 Rachete Sol-Aer "General Nicolae Dăscălescu" a mai ţinut să precizeze că cele două structuri de rachete sunt complementare şi pe parcursul celor două săptămâni de antrenamente se exersează, în câmp tactic, sistemele de comandă-control în relaţie de interoperabilitate, informează agerpres.ro.

Citește și: Asta e legătura dintre kilogramele în plus și memorie

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.