Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO - România ia lecții de la Franța în materie de sport: ministrul Sportului, întâlnire cu omologul francez

Foto Facebook
Eduard Novak

Ministrul Sportului, Eduard Novak, s-a întâlnit, luni, cu ministrul delegat al Sporturilor din Franţa, Roxana Mărăcineanu. Cei doi au convenit la un protocol de colaborare între ministere care vine în sprijinul dezvoltării şi implementării Strategiei Naţionale pentru Sport.

Conform lui Novak, autorităţile franceze vor oferi sprijin pe următoarele direcţii strategice, relatează News.ro.

"1. Participarea antrenorilor români la cursuri de specializare susţinute de specialişti francezi.

2. Posibilitatea ca loturile de cadeţi şi juniori din România să participe la stagii de pregătire în centre olimpice din Franţa.

3. Organizarea de schimburi de experienţă între specialiştii din cele două ministere de resort, în urma cărora anumite exemple de bune practici din sistemul sportiv francez să poată fi implementate şi în România.

4. Organizarea de schimburi de experienţă în domeniul integrării persoanelor cu dizabilităţi şi al dezvoltării sportului paralimpic, pentru integrarea, în România, a bunelor practici din Franţa. Reglementările legale franceze sunt asemănătoare cu cele româneşti, în ceea ce priveşte integrarea pe piaţa muncii a persoanelor cu dizabilităţi, totuşi aplicarea lor se face mult mai eficient, iar acesta trebuie să fie un deziderat şi pentru noi".

"Acest protocol de colaborare între ministere vine în sprijinul dezvoltării şi implementării Strategiei Naţionale pentru Sport. Franţa este unul dintre liderii mondiali ai acestui domeniu, cu rezultate de excepţie atât pe plan competiţional, cât şi ca organizator de evenimente sportive de anvergură, iar experienţa şi bunele practici ale acestei ţări pot fi o sursă de inspiraţie pentru noi. Îi mulţumesc doamnei ministru Roxana Mărăcineanu pentru primire şi pentru deschiderea manifestată şi sunt convins că această colaborare va marca un moment important în istoria sportului din cele două ţări", a scris Novak pe Facebook.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.