Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România, în off-side: Rusia a ieftinit semnificativ gazul pentru Republica Moldova

gazprom

Premierii Romaniei si Republicii Moldova au inaugurat, in vara anului trecut, cu mare fast, gazoductul Iasi-Ungheni, prin care tara noastra ar urma sa furnizeze metan tarii vecine. Gazprom a contemplat o vreme zbaterea oficialilor celor doua state, dupa care a anuntat, ieri, ca ieftineste gazul pentru Republica Moldova cu 18%.

Ministerul Economiei din Republica Moldova a anuntat  ca, din aceasta luna, compania Gazprom va reduce cu 18% pretul gazelor naturale livrate catre Republica Moldova. Astfel, firma ruseasca a informat Moldovagaz ca-i va livra gaze naturale la pretul de 252,5 dolari/1.000 de metri cubi.

Practic, fata de primul trimestru al acestui an, tariful a fost redus cu peste 58 de dolari/1.000 de metri cubi. Decizia Moscovei este cu bataie lunga, in incercarea de a mentine – cu favoruri economice, deocamdata – controlul asupra fostei republici sovietice in sfera de influenta a Kremlinului. In plus, vestea este o lovitura data si Romaniei, dupa ce premierii de la Bucuresti si Chisinau au inaugurat, in august 2014, primul tronson al gazoductului prin care tara noastra va livra gaze Republicii Moldova. E de mentionat ca, in prezent, prin acesta conducta nu trece niciun metru cub de gaze (si nici nu va trece pana in 2020), iar tariful rusilor este apropiat de cel de productie pentru metanul din Romania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.