Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România, în stare de ALERTĂ: Mucegai şi medicamente expirate, în subsolul Spitalului Judeţean Vrancea

Ro Health Review
UPU spital

Imagini incredibile într-un spital din România, în plină stare de alertă, când igiena ar trebui să primeze. Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) au descoperit mucegai şi medicamente expirate, în subsolul Spitalului Judeţean Vrancea. Conducerea DSP Vrancea a dispus o serie de măsuri şi a amendat spitalul. Mai multe medicamente au fost clasificate drept deşeuri medicale şi au fost confiscate, conform Mediafax.

Citește și: Fosta iubită a lui Costin Mărculescu RUPE TĂCEREA: Actorul consuma alcool și îl combina cu pastile de depresie și anxietate

Mizeria din subsolul Spitalului Judeţean din Focşani a fost descoperită în timpul unui control al inspectorilor DSP Vrancea. Aceştia au constatat că spaţiul era folosit ca depozit pentru materialele medicale şi pentru medicamente. Asta deşi nu îndeplinea condiţiile minime: gradul de umiditate era foarte ridicat, ceea ce a favorizat răspândirea mucegaiului, iar produsele erau depozite direct pe podea deoarece nu existau rafturi.

În interior au fost descoperite medicamente expirate care au fost confiscate, fiind deşeuri medicale. De asemenea, în subsol nu a fost făcută deratizarea, deşi exista un plan privind realizarea acestei activităţi.

La finalul controlului, inspectorii DSP Vrancea i-au amendat cu 9.000 de lei pe angajaţii spitalului care administrează subsolul. Totodată au fost dispuse mai multe măsuri care vizează curăţarea, deratizarea şi compartimentarea subsolului şi refacerea stocului de medicamente. Acţiunea de control va fi reluată în viitorul apropiat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.