Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România încă mai are de luat lecții de la americani: Oficialii din Georgia anunță că nu vor putea valida rezultatele prezidențialelor până la sfârșitul lunii

Investment News
Trump Biden

Statul american Georgia, unde candidatul democrat Joe Biden şi preşedintele republican Donald Trump sunt aproape la egalitate în scrutinul prezidenţial american, va efectua o renumărare a voturilor, potrivit secretarului de stat local Brad Raffensperger, transmite AFP.

Cursa în Georgia ''rămâne prea strânsă'', a declarat Brad Raffensperger în timpul unei conferinţe de presă la Atlanta. ''Fiind o diferenţă atât de redusă, vom avea o renumărare în Georgia'', a anunţat acesta, scrie agerpres.ro.

Citește și: Atac de ultimă oră al lui Gheorghe Piperea: Justiția nu poate dispune suspendarea gravelor restricții de drepturi impuse de Aradat, pe motiv de epidemie

Potrivit CNN, în acest stat Joe Biden şi Donald Trump au fiecare aproximativ 49,4% din voturi după numărarea a circa 99% din buletine.

Dar, conform aceluiaşi post, candidatul democrat conduce în alte trei state unde numărarea voturilor încă nu s-a încheiat, respectiv Pennsylvania, Arizona şi Nevada, şi mai are nevoie doar de 17 din cei 270 de electori care îi asigură câştigarea scrutinului.

Citește și: Traian Băsescu: ‘Oamenii nu înțeleg, specialiștii nu le explică, nici guvernul. Nu e suficient să ai masca pe gură, poate doar să te protejezi pe tine’

Potrivit unui responsabil electoral din Georgia, Gabriel Sterling, citat de DPA, s-ar putea ca acest stat să nu reuşească validarea rezultatelor alegerilor prezidenţiale până la sfârşitul lunii noiembrie.

El a adăugat că în continuare nu vede indicii de fraude majore sau extinse, contrar afirmaţiilor lui Donald Trump, dar a asigurat că oficialii sunt vigilenţi, dată fiind diferenţa redusă dintre cei doi candidaţi.

Citește și: Raed Arafat: ‘Petrecerile, aniversările și sărbătorile sunt interzise. Poliția are baza legală ca să dea amenzile pe tulburarea liniștii publice’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.