Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România, îngrijorată de acțiunile Rusiei din Marea Neagră: ministrul român al Apărării a chemat NATO în ajutor

nava marea neagra

Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, a participat, joi, la lucrările Consiliului Nord-Atlantic, desfăşurate în prima zi a Reuniunii miniştrilor Apărării din statele membre ale NATO, organizată în sistem video-conferinţă, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat MApN, în acest context, oficialii aliaţi au evaluat stadiul implementării politicilor, măsurilor şi proiectelor de consolidare şi adaptare a posturii aliate de descurajare şi apărare, precum şi progresele înregistrate pe palierul de asigurare a partajării echitabile a responsabilităţilor în cadru aliat.

Citește și: Un om de afaceri de top lansează acuzații grave împotriva unui candidat USR-PLUS: 'A fost angajatul meu. Se uita la filme intezise minorilor'

"Evaluarea anuală a rezilienţei la nivel aliat va urmări stadiul implementării măsurilor şi obiectivelor fundamentale, din perspectiva impactului pandemiei de COVID-19 şi a gamei extinse de provocări emergente", arată sursa citată.

Citește și: Autoritățile cer carantină totală pentru două localități, după ce numărul de cazuri a crescut foarte mult

În contextul discuţiilor, ministrul român a evidenţiat importanţa adaptării eficiente şi permanente la provocările de securitate actuale şi viitoare. Astfel, a fost evidenţiată "necesitatea asigurării unui răspuns aliat coerent pe coordonatele de securitate din regiunea Mării Negre, într-o formulă efectivă omnidirecţională".

Citește și: Ionel Dancă, despre cazul Violetei Alexandru: 'Este un subiect inventat!'

Reuniunea ministerială va continua şi vineri, tot în format video-conferinţă.

Ceea ce nu spune Ministerul Apărării în comunicat e acțiunea Federației Ruse din Marea Neagră. Numai în septembrie Kremlinul a desfășurat un amplu exercițiu militar, Caucaz-2020, la care au participat peste 80.000 de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.