Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România țintește o medalie la Campionatul Mondial de Tenis de Masă

facebook.com
Adina Diaconu Andreea Dragoman tenis de masa

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis de Masă, Cristinel Romanescu, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, că obiectivul delegaţiei României la Campionatele Mondiale individuale de la Budapesta este câştigarea unei medalii în perspectiva Jocurilor Olimpice de la Tokyo din 2020.

"Ca la fiecare competiţie majoră la care participă, România se gândeşte la medalie. Şi acum, la Mondiale, obiectivul nostru nu poate fi decât câştigarea unei medalii. Cât mai strălucitoare, iar dacă se poate, să ne întoarcem cu cât mai multe. La tenis de masă se ştie cât de greu este, pentru că avem de luptat cu jucătorii asiatici. Însă România este în careul de aşi al tenisului de masă, a demonstrat asta inclusiv la Mondialele de anul trecut când a încheiat pe locul 5", a spus Romanescu.

"Suntem aproape să spargem zidul chinezesc şi să obţinem o medalie. Ne-o dorim foarte mult în perspectiva Jocurilor Olimpice de la Tokyo, acolo unde obiectivul nostru este să urcăm pe podium. Evoluăm constant, suntem aproape de a lua o medalie, chiar dacă va fi o competiţie foarte grea la Budapesta, unde şi să intri în primii 8 e un lucru mare", a adăugat preşedintele.

În opinia acestuia, cele mai mari şanse ale României sunt la dublu. "La dublu fete şi dublu mixt avem cele mai mari şanse la medalii pentru că la aceste probe se pot întâmpla multe lucruri neprevăzute. Apoi, bineînţeles la simplu sunt şanse pentru că Elizabeta Samara şi Bernadette Szocs sunt două sportive de mare valoare, iar rezultatele din ultimii ani le recomandă", a precizat Cristinel Romanescu.

Lotul României pentru Campionatele Mondiale este format din 9 sportivi care vor concura la individual feminin şi masculin, dublu feminin şi masculin şi dublu mixt. Sportivii sunt următorii: feminin - Adina Diaconu, Bernadette Szocs, Daniela Monteiro Dodean, Elizabeta Samara, Irina Ciobanu; masculin - Cristian Pletea, Hunor Szocs, Ovidiu Ionescu, Rareş Şipoş.

A 55-a ediţie a Campionatelor Mondiale de tenis de masă se va desfăşura la Budapesta în perioada 21-28 aprilie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.