Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România intervine cu ajutoare în Siria: 'A venit solicitarea!'

Facebook
Lucian Bode

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunțat miercuri că România va oferi ajutor Siriei, așa cum a făcut-o și în cazul Turciei. Ambele țări sunt grav afectate de cutremurele devastatoare de luni din Turcia. Ajutorul poate fi acordat după ce autoritățile din Siria au solicitat ajutor internațional în mod oficial.

„Analizăm posibilitatea de a sprijini Siria. Solicitarea a venit prin mecanismele internaționale. România va fi parte și la acest sprijin”, a spus Lucian Bode la începutul ședinței de Guvern, relatează Mediafax.

Siria a cerut oficial asistență în cadrul programului conceput pentru a sprijini țările afectate de dezastre naturale prin mecanismul de protecție civilă al UE. Anunțul oficial a fost făcut de Dan Stoenescu, ambasadorul UE în Siria: Situația este gravă. Am activat mecanismul de protecție civilă al UE!

Turcia a făcut deja acest lucru și numeroase echipe și echipamente acționează în zonele afectate de cutremur.

Totuși, trimiterea de echipe în Siria va fi mai complicată decât în Turcia deoarece țara este controlat parțial de Guvern. Zonele cele mai afectate de cutremur sunt controlate de grupurile rebele.

Marți, liderii UE au declarat că încearcă să ofere ajutor în Siria prin intermediul rețelelor umanitare existente. Bruxelles-ul a impus sancțiuni regimului Bashar al-Assad și, fără sprijinul autorităților, echipele de intervenție din străinătate nu ar putea acționa în teren.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.