Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România investește în Găgăuzia. Ambasadorul Cristian-Leon Țurcanu s-a dus la Comrat: Vom continua să susținem sistemul educațional de pe acest mal al Prutului

gagauzia

România investește în Găgăuzia. Ambasadorul României în Republica Moldova, Cristian-Leon Țurcanu a participat la Primul Sunet la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Comrat – instituție cu predare în limba română. Șeful misiunii diplomatice a precizat că cei circa 500 de elevi au ales să studieze în limba română, care îi ancorează și mai profund în familia europeană, conform deschide.md.

Am constatat cu mare plăcere faptul că aproape 500 din elevii liceului provin din familii găgăuze care au înțeles că viitorul lor este în limba română, în Europa. România va continua să susțină sistemul educațional de pe acest mal al Prutului cu asistență directă, schimburi de experiență, burse și tabere pentru tinerii care studiază în limba română”, a scris ambasadorul.

În cadrul evenimentului, cu sprijin de la Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, Cristian-Leon Țurcanu a oferit cadou bibliotecii liceului cărți valoroase pentru completarea fondului existent de carte românească.

Am toată încrederea că lucrările la noul bloc al liceului, construit cu susținerea financiară generoasă - aproape 800.000 de euro – de la Guvernul României, vor fi finalizate în cel mai scurt timp cu alocarea de către autoritățile de la Chișinău a restului fondurilor necesare”, a adăugat diplomatul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.