Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România, la coada clasamentului - alocă cele mai mici sume din UE pentru prestaţiile familiale

clasament

România este pe ultimul loc în Uniunea Europeană când vine vorba de sumele alocate anual pentru prestaţiile familiale, 104 euro pe cap de locuitor în 2017, în condiţiile în care media în UE a fost de 675 de euro şi chiar şi Bulgaria a alocat 130 de euro, arată datele publicate luni de Eurostat, potrivit agerpres.ro.

Comparativ, sumele alocate anual pentru prestaţiile familiale în Luxemburg au fost de 3.100 de euro pe cap de locuitor. Urmează Danemarca (1.700 euro), Suedia (1.400 euro), Germania (1.300 euro) şi Finlanda (1.200 euro). Doar în trei state membre prestaţiile familiale anuale sunt mai mici de 200 de euro pe cap de locuitor: România (104 euro), Bulgaria (130 euro) şi Lituania (180 euro).

Terasele au fost luate cu asalt de români imediat după redeschidere (FOTO)


Însă dacă se iau în calcul ponderea cheltuielilor pentru prestaţiile familiale în totalul prestaţiilor sociale, România se situează înaintea unor state precum Franţa, Belgia, Italia, Spania, Portugalia sau Olanda.

În anul 2017 cele 27 de state membre UE au cheltuit în total 301 miliarde euro pentru prestaţii familiale, adică 2,3% din PIB-ul Uniunii Europene. De asemenea, această sumă a fost echivalentă cu 8,6% din totalul cheltuielilor pentru prestaţii sociale.

După acest indicator, România se situează aproape de media din UE, ponderea cheltuielilor pentru prestaţiile familiale în totalul prestaţiilor sociale fiind de 7,69%, faţă de 7,59% în Franţa, 7,57% în Belgia, 6,33% în Italia, 5,39% în Spania, 4,9% în Portugalia şi 4,2% în Olanda.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.