Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Romania la un pas de legalizare a consumului de droguri!

CIADO logo

Ineficienta Agentiei Nationale Antidrog , indiferenta autoritatilor administratiei publice centrale si locale , a dus la conturarea ideii ca politicile nationale antidrog au dat gres . Se considera ca razboiul impotriva traficului de droguri s-a pierdut si ca singura solutie este legalizarea si trecerea sub controlul statului .

Acestea sunt concluziile unui studiu realizat de CIADO Romania in randul tinerilor . Realitatea este de fapt urmatoare ; Agentia Nationala Antidrog a emis in ultimii ani mai multe planuri de actiune ( unele intarziate sic ate un an ) fara task , institutie si necesarul de resursa financiara pentru fiecare actiune prevazuta . Totul s-a facut la nivel general si fara responsabilitati clare . Autoritatile administratiei publice locale ( Consilii judetene si primarii ) nu au pus in practica Planurile de Actiune incepand cu 2009 , nealocand resurse finaciare sau umane in acest scop .

Desi legislatia in vigoare prevede obligatii clare in materie de responsabilitati, nici o institutie cu atributii nu le-a pus in practica, ceea ce a generat conturarea ideii de pierdere a razboiului impotriva drogurilor . In realitate nu a existat nici un razboi si nici o politica coerenta sau aplicata . Totul a fost o mimare a punerii in practica a Strategiei Nationale Antidrog sau a Planurilor de Actiune . Programele de Interes National adoptate de Guvernele din perioada 2009 -2016 nu au fost aplicate , Agentia invocand in permanenta probleme imaginare legislative .

CIADO priveste cu multa ingrijorare faptul ca in Romania exista oficial 6,4 % consumatori ocazionali de droguri ( 15-64 ani – 900.000 consumatori ). Solicitam Guvernului o atentie sporita si regandirea politicilor nationale antidrog .

Am avertizat inca din 2009 CSAT , Guvernele , Ministerul tineretului si sportului , Ministerul Eduatiei si Cercetarii Stiintifice cand existau doar 250.000  consumatori ( 4,1 %) ca situatia va scapa de sub control , dar am fost ignorati si considerati “ panicosi”. Din pacate previziunile noastre s-au adeverit . Speram ca semnalul nostru sa fie luat in seama si nu considerat “ alarmist”, altfel in maxim 3-4 ai consideram ca miscarea pro droguri, deja existenta in Romania, va reusi sa impuna legalizarea consumului, susține într-un comunicat Gigel Lazăr într-un comunicat pentru stiripesurse.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.