Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România, lider în UE la ponderea sumelor alocate pentru protecţia împotriva incendiilor în cheltuielile guvernamentale

The Romania Journal
EUROSTAT

Cele 27 state membre UE au alocat în 2020 aproximativ 32,9 miliarde de euro pentru "servicii de protecţie împotriva incendiilor", adică 0,5% din cheltuielile guvernamentale totale, lider fiind România unde cheltuielile pentru serviciile de protecţie împotriva incendiilor au reprezentat 0,8% din totalul cheltuielilor guvernamentale, arată datele publicate marţi de Eurostat.

La polul opus, Danemarca a alocat în 2020 doar 0,1% din cheltuielile guvernamentale totale pentru servicii de protecţie împotriva incendiilor, potrivit Agerpres.

De asemenea, în 2021, Estonia, Cipru şi România erau ţările membre UE cu cea mai mare pondere ocupată de pompieri în totalul forţei de muncă ocupate (aproximativ 0,4%). În 2021, aproximativ 365.000 de persoane erau angajate ca pompieri profesionişti în Uniunea Europeană, reprezentând 0,2% din totalul forţei de muncă ocupate în UE. În România, în anul 2021 erau 28.296 de pompieri, mai mulţi decât în Polonia (28.571).

Pe categorii de vârstă, majoritatea pompierilor din UE sunt relativi tineri, cu câte 61.000 de pompieri în fiecare din grupele de vârstă 35-39 de ani şi 40-44 de ani. Există însă şi peste 50.000 de pompieri care au o vârstă de peste 55 de ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.