DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

România, lovitură dură pentru SUA în sectorul energetic: țara noastră e PRIMA din Europa în care Iranul va exporta servicii de inginerie

Agerpres - Reuters
iran drapel steag

Iranul și România au semnat un memorandum de înțelegere în baza căruia Republica Islamică urmează să furnizeze României servicii de inginerie legate de industria gazelor, a informat IRNA, citată de TeheranTimes.com. România este prima țară europeană către care Iranul va exporta servicii tehnice și de inginerie. Mutarea este cu atât mai interesantă cu cât relațiile SUA- Iran nu sunt în cele mai bune momente.

După cum s-a raportat, MOU a fost semnat între compania iraniană de inginerie și dezvoltare a gazelor și compania română Gaz Vest.

În baza memorandumului de înțelegere menționat, Iranul urmează să coopereze cu România în construcția de linii de transport al gazelor naturale, instalații de creștere a presiunii și dezvoltarea rezervoarelor de stocare a gazelor în țară.

După cum a afirmat șeful companiei din Iran de inginerie și dezvoltare a gazelor, Reza Noshadi, scopul semnării acestui memorandum este, de asemenea, de a studia oportunitățile de investiții comune și de a interacționa în alte domenii, cum ar fi construcția de rafinării și centrale electrice.

În cadrul memoriului de înțelegere menționat, se va forma, de asemenea, un grup de lucru comun pentru a face schimb de cunoștințe, expertiză și experiență ale părților în domeniile comune de lucru.

În ultimii câțiva ani și mai ales după reimpunerea sancțiunilor americane asupra economiei iraniene, țara a luat măsuri serioase pentru a-și stimula exporturile non-petrol și pentru a reduce dependența de petrol.

În acest sens, politica Republicii Islamice nu s-a limitat la creșterea exporturilor de produse non-petroliere, țara fiind, de asemenea, hotărâtă să extindă exportul de servicii tehnice și de inginerie.

Pe baza datelor furnizate de Asociația Exportatorilor iranieni de Servicii Tehnice și de Inginerie, Iranul are potențialul și capacitatea de a exporta servicii tehnice și de inginerie în valoare de 25 de miliarde de dolari într-un an.

Având în vedere potențialul uriaș al țării în acest domeniu, stimularea unor astfel de exporturi ar fi un avantaj pentru extinderea comerțului exterior al țării.

Potrivit fostului șef al Organizației pentru Promovarea Comerțului (TPO) din Iran, Hamid Zadboum, TPO s-a concentrat pe îmbunătățirea exporturilor de servicii de inginerie și tehnice către țările vecine, precum și China și India. Acum România este prima țară din UE care are un astfel de acord.

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.