Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România merge la Curtea de Justiție a UE pentru drepturile transportatorilor: ministrul Afacerilor Externe a făcut anunțul

tir tiruri

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a anunțat că România a depus la Curtea de Justiție a UE trei acțiuni prin care e cerută anularea unor măsuri considerate a fi restrictive și disproporționate în cadrul Pachetului de Mobilitate.

Și Bulgaria este nemulțumită de Pachetul de Mobilitate.

Bulgaria a anunțat că va sesiza și ea Curtea de Justiție a UE pentru „discriminare“ în contextul adoptării Pachetului Mobilitate, o reformă care a dat naştere unei lupte între Vestul şi Estul continentului, a anunţat guvernul de la Sofia.

„Dispoziţiile privind revenirea şoferului, revenirea vehiculului şi interdicţia de a petrece timpul de odihnă la bordul vehiculului între două cicluri de cabotaj duc la o discriminare pe baza situaţiei geografice şi la o limitare a accesului egal la piaţa unică europeană“, au anunţat autoritățile guvernamentale într-un comunicat, potrivit AFP.

Citește și: Ludovic Orban explică de ce orașele intră în scenariul roșu unul după altul: 'Obiectivul nostru e ca oamenii să ducă o viață cât mai normală'

„Acestea duc la un tratament defavorabil al companiilor bulgare de transport rutier internaţional“, a adăugat guvernul conservator, precizând că va depune trei plângeri privind reforma Pachetului Mobilitate la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), fără a preciza data.

Citește și: Premierul și ministrul Sănătății se pregătesc de ce este mai rău, după recordul de cazuri: 'Trebuie să fim pregătiți și cu alte soluții!'

Setul de reglementări a fost aprobat în această vară la Bruxelles după negocieri aprinse, fără succes însă pentru România. Forma este total favorabilă Germaniei şi Franţa în special.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.