Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România nu a solicitat decuplarea de Bulgaria în cazul aderării la Schengen. Explicațiile lui Bode: 'Nu s-a pus această problemă din două motive'

Inquam Photos / George Calin
Lucian Bode

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a vorbit vineri despre negocierile de joi privind aderarea la spațiul Schengen și a dezvăluit faptul că nu s-a solicitat decuplarea României de Bulgaria.

„Am încercat să negociem cu toată lumea... dovadă că ieri am primit susținerea a 26 de state membre, toți ne-au susținut, cu excepția Austriei”, a spus Lucian Bode

Ministrul Bode a mai spus că România nu a solicitat decuplarea de Bulgaria în cazul aderării. Ar fi fost incorect din partea noastră, a explicat ministrul de Interne.

„Nu s-a pus această problemă din două motive: este nevoie de unanimitate si noi am început evaluările cu Bulgaria, avem o relație foarte bună cu bulgarii”, a declara Bode.

Ministrul român a adăugat că la finalul întâlnirii de joi toți participanții erau supărați.

„E un moment de cotitură pentru țara noastră și pentru UE... la final, ministrul croat nici nu a mai luat cuvântul”, a precizat Bode.

Parlamentarii din Forța Dreptei și USR vor depune, luni, o moțiune împotriva ministrului Lucian Bode, „pentru eșecul înregistrat în procesul de aderare la Schengen”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.