Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România nu este în stare să obțină fonduri europene și se împrumută cu 250 de milioane de euro de la Banca Europeană: investiția vizează Spitalul regional Iași

CJ Iași
Ciolacu spital Maricel Popa

Guvernul a aprobat un memorandum privind contractarea unui împrumut de 250 de milioane de euro de la Banca Europeană de Investiţii (BEI), pentru susţinerea construirii Spitalului Regional Iaşi. "Acest împrumut are rolul de a susţine investiţia până luăm banii din fonduri europene, ca să nu mai întârziem, să începem construcţia acestui obiectiv", a explicat ministrul de Finanţe, Florin Cîţu.

Guvernul a aprobat, în şedinţa de joi, un memorandum cu tema: "Acord de principiu privind contractarea unui împrumut de la Banca Europeană de Investiţii, în valoare de 250 mil.EUR, pentru susţinerea obiectivului de investiţii Spitalul Regional de Urgenţă Iaşi", relatează News.ro.

"Valoarea totală a investiţiei este de 500 de milioane de euro, proiectul este susţinut jumătate din fonduri europene, jumătate din bani de la buget. Acest împrumut are rolul de a susţine investiţia până luăm banii din fonduri europene, ca să nu mai întârziem, să începem construcţia acestui obiectiv", a explicat, după şedinţă, ministrul de Finanţe, Florin Cîţu.

Implementarea va fi asigurată de Ministerul Sănătăţii.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat, în 20 septembrie, la Iaşi, că Spitalul Regional Iaşi este cel mai avansat dintre cele trei care vor fi construite, aflându-se în faza de proiect. ”Sperăm ca paşii să se desfăşoare într-un ritm alert”, a afirmat ministrul, precizând că va urmări ca unitatea medicală să fie operaţionalizată mai repede decât se prevede în proiect.

Spitalul Regional Iaşi va avea 850 de paturi, la care se vor adăuga paturile din Unitatea de Primiri Urgenţe şi 45 de paturi pentru spitalizare de zi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.