Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România nu mai are pugiliști? Țara noastră 'importă' sportivi din Uzbekistan, Kazahstan sau Cuba

realitateadebrasov.net
box manusi

Preşedintele Federaţiei Române de Box (FRB), Vasile Cîtea, a declarat, luni, pe Aeroportul Henri Coandă, că pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024 există intenţia de a naturaliza pugilişti din Uzbekistan, Kazahstan sau Cuba, ţinând cont de rezultatele modeste ale boxului masculin din ultimii ani, informează Agerpres.

"Pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024 există un plan de naturalizare a unor boxeri. Să vedem dacă reuşim să îi naturalizăm până la începutul anului, pentru că asta e o mare problemă. Ne gândim la boxeri din Uzbekistan, Kazahstan sau Cuba, sportivi care să aibă clar şanse de calificare la Paris. Însă deocamdată este o discuţie", a spus Cîtea, la întoarcerea din Polonia, acolo unde a asistat la Jocurile Europene de la Cracovia - Malopolska.

Cîtea a explicat să federaţia doreşte să angajeze un antrenor pentru lotul masculin, cel mai probabil cubanez. "Lucrăm pentru a reveni în boxul masculin. Chiar mâine vom face o solicitare de a angaja un antrenor străin, cubanez probabil. Avem nevoie de un om care să face ceea ce avem noi nevoie", a afirmat el.

Preşedintele s-a arătat bucuros de medalia de argint dar şi de calificarea la JO 2024 obţinută de Lăcrămioarei Perijoc la Jocurile Europene. "Suntem bucuroşi pentru medalie şi pentru calificarea Lăcrămioarei Perijoc la Paris. Iar eu sunt convins că şi Claudia Nechita se va califica. Eu sper că boxul va străluci la Paris. Din nefericire pentru boxul românesc în ultimii 10-12 ani fetele au dus greul. Boxul feminin a adus rezultatele cele mai semnificative, aşa că şi acum la Paris sunt sigur că fetele vor lua partea leului. Cred că atât Nechita, cât şi Perijoc vor fi pe podium anul viitor", a precizat Vasile Cîtea.

Pugilista română Lăcrămioara Perijoc a obţinut medalia de argint după ce a fost învinsă de bulgăroaica Stanimira Petrova, sâmbătă seara, în finala cat. 54 kg la Jocurile Europene de la Cracovia - Malopolska (Polonia).

Perijoc, campioană europeană în 2019 şi vicecampioană mondială în 2022, s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris de anul viitor, prin accederea în semifinale.

România a ocupat locul 15 în clasamentul final pe medalii la Jocurile Europene de la Cracovia - Malopolska cu un total de 17 medalii, dintre care 6 de aur, 6 de argint şi 5 de bronz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.