Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România, o monarhie constituțională? Cristian Diaconescu intenționează să propună o revizuire în această direcție

MS Margareta
În România, unii visează la o monarhie constituțională pentru a pune capăt unei grave crize politice. În fiecare săptămână, Stéphane Bern descifrează știrile regale cu un nou eveniment: Côté Cours.
În timp ce România trece printr-o criză politică gravă, fără guvern de la căderea premierului Florin Cîtu la începutul lunii octombrie, și cu un Președinte al Republicii din ce în ce mai contestat, familia regală ocupă mai mult ca niciodată frontul scenei publice. Situație amuzantă din fostele țări ale blocului estic în care comuniștii i-au alungat pe regii întorși acasă, dar populari. România se remarcă prin acordarea celei mai mari fiice a regretatului Rege Mihai I, „Maestatea Sa Margareta, Gardianul Coroanei” un loc proeminent în viața națională și activitățile ei sunt transmise de televiziunea română, notează Stephane Bern.
Inaugurarea unei statui la Sinaia cu ocazia celei de-a o sută aniversare de la nașterea Regelui Mihai I (decedat în 2017) sărbătorită și cu o ștampilă comemorativă de la Poșta Română, ceremonia de absolvire a studenților, primirea la Palatul Elisabeta care i-a fost făcută de oaspeții oficiali care trec prin București, prezentarea etichetelor furnizorilor către Coroană, prezentarea decorațiunilor... dacă România nu ar fi oficial Republică, ar fi ca și cum ai fi revenit în zilele monarhiei. Mai mult, confruntați cu criza politică și morală prin care trece țara, unii precum fostul ministru al Afacerilor Externe Cristian Diaconescu, afirmă că „o monarhie constituțională ar fi gestionat mai bine criza noastră pentru că ea singură poate garanta echilibrul puterilor”. Liderul partidului Mișcarea Populară Română intenționează să propună o revizuire constituțională în această direcție, dând ca exemplu celelalte monarhii europene.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.