Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România, o țară bună pentru stabilirea pensionarilor din alte țări

antena3
soti batrani pensionari cuplu

România e în prima parte a clasamentului țărilor unde e ideal să te retragi la pensie, realizat de o agenție de turism britanică.

România se află pe locul 12 în topul celor 50 de țări numai bune să-ți petreci bătrânețea. Britanicii ne-au descris țara ca având peisaje care îți taie respirația, orașe vibrante și unul dintre cele mai mici costuri de trai din Europa.

Un alt punct forte este faptul că limba engleză este vorbită pe scară largă în orașe, iar româna este ușor de învățat de către vorbitorii de engleză. Vizele și permisele de ședere sunt mai ușor de obținut decât în majoritatea țărilor europene, iar temperaturile medii anuale sunt de 12,8 grade Celsius. Agenția britanică mai menționează că România are peisaje de poveste, sate săsești și păduri de explorat. Locul întâi în clasament îl ocupă Slovenia.

Așadar este cel mai bun loc din lume pentru a te retrage la pensie. Oamenii se pot bucura de un cost al traiului relativ scăzut și de o calitate ridicată a vieții. Pădurile par nesfârșite, iar capitala este plină de culoare. De asemenea, este ușor de obținut viza sau permisul de ședere pentru cine vrea să se mute în Slovenia.

Pe următoarele locuri în clasament se regăsesc Portugalia, Estonia și Spania, iar ultimele țări de la coada clasamentului sunt Lituania, Irlanda și Luxemburg.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.