Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România participă la investigarea cauzelor prăbușirii avionului din Africa

AirAlgerie_7T-VJC3



'Ancheta va fi condusă în colaborare strânsă cu autorităţile maliene, burkinabeze, algeriene şi spaniole', a indicat şeful diplomaţiei franceze într-o declaraţie acordată presei vineri după-amiază. 'Libanul, Canada, Chile, Luxemburgul şi România, ai căror cetăţeni se numără printre victime, ne-au adresat cereri de asistenţă. Ele vor fi evident onorate', a adăugat Fabius.

În cadrul aceleiaşi intervenţii în faţa presei, secretarul de stat francez pentru transporturi, Frederic Cuvillier, a precizat că reglementările internaţionale privind investigarea accidentelor aviatice permit asocierea în cadrul anchetelor şi a statelor care au cetăţeni printre victime, nu doar a celor unde a avut loc accidentul, unde era înmatriculată aeronava şi unde a fost produsă aceasta.

Avionul, de tipul MD-83, ce fusese închiriat de compania Air Algerie de la compania privată spaniolă Swiftair, s-a prăbuşit în noaptea de miercuri spre joi în regiunea Gao din Mali, în timp ce efectua un zbor între Ouagadougou (Bourkina Fasso) şi Alger. Toate cele 118 persoane aflate la bord şi-au pierdut viaţa. Printre pasageri s-ar afla şi un român, conform primelor date furnizate de autorităţile algeriene, însă deocamdată informaţia nu a fost confirmată oficial. 

Autorităţile de la Paris au precizat că în avion se aflau 54 de francezi, dar şi unele persoane cu dublă cetăţenie. În urma acestei catastrofe, Algeria a decretat trei zile de doliu naţional.

sursa: agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.