Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România, pe ruta migraţiei. Refugiaţi reţinuţi în apropierea graniţei - VIDEO

migranti

România nu este ocolită total de migranţii din Orientul Mijlociu. Dincolo de ruta de intrare în Europa prin Turcia şi Grecia, unii imigranţi aleg să treacă prin ţara nostră în drum spre Occident.

În cadrul unei acţiuni pe linia combaterii migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au depistat, pe raza localităţii de frontieră Sarasău, judeţul Maramureş, patru cetăţeni ucraineni care intenţionau să transporte, în Austria, şase cetăţeni afgani. Cetăţenii ucraineni sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi şi cetăţenii afgani au fost predaţi, în baza acordului de readmisie, autorităţilor statului vecin.

Vezi şi: Adevăratul pericol al refugiaților: Europa se divizează în Est și Vest

Marţi, 2 septembrie, în baza unor date deţinute la nivelul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, poliţiştii de frontieră au declanşat o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale pe raza jud. Maramureş. Astfel, pe timpul acţiunii, în jurul orei 20.00, lucrătorii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sarasău au identificat şi oprit în trafic, pe raza localităţii Sarasău, respectiv la intrarea în Sighetu Marmaţiei, trei autoturisme despre care existau date că transportă cetăţeni de origine afro-asiatică.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ITPF Sighetu Marmaţiei, Iulia Stan, la controlul maşinilor, un BMW înmatriculat în Polonia, condus de cetăţeanul ucrainean Vasyl S., de 25 ani şi un autoturism marca Skoda Octavia, înmatriculat în Slovacia, condus de cetăţeanul ucrainean Vasyl L., de 32 ani, s-a constatat că în acestea se aflau ca pasageri şase persoane, cinci de sex masculin şi una de sex feminin, care nu vorbeau limba română şi nici ucraineană.

Cel de-al treilea autoturism, un Volkswagen Passat, înmatriculat în Slovacia, era condus de un cetăţean ucrainean Ivan G,. de 31 de ani, alături de care călătorea Igor J., de 35 de ani, cu dublă cetăţenie maghiară şi ucraineană.

Citește și: Poza care a emoționat profund întreaga Europă / FOTO

În urma verificărilor, s-a stabilit că cei şase pasageri, toţi cetăţeni afgani, cu vârste cuprinse între 15-45 de ani, au fost preluaţi din apropierea frontierei cu Ucraina de către cetăţenii ucraineni care au intrat legal în România prin P.T.F. Sighet, cu scopul de a-i călăuzi şi transporta spre o ţară din Spaţiul Schengen. Cel de-al treilea autoturism avea rol de antemergător.

Drept urmare, conform acordului dintre România şi Ucraina, cetăţenii afgani au fost predaţi autorităţilor de frontieră ucrainene, iar cei 4 cetăţeni ucraineni sunt cercetaţi de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de trafic pe migranţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.