Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România, pe urmele Greciei: 'Dezastrul lăsat de tehnocraţi este certificat astăzi de CE'

buzunare goale bani

Comisia Europeană a adresat României un avertisment cu privire la existența unei abateri semnificative în 2016 de la traiectoria de ajustare în vederea atingerii obiectivului bugetar pe termen mediu. Cu alte cuvinte, din cauza Guvernului tehnocrat, România ar putea depăşi ţinta de deficit, iar actualul Guvern nu dă semne că ar vrea să redreseze situaţia. Preşedintele ANAF din perioada Guvernului Ponta, Gelu Diaconu, lansează un nou avertisment, după ce a vorbit de mai multe ori în ultimele luni despre problemele din economie.

Vezi şi: Comisia Europeană AVERTIZEAZĂ România: 'Abateri semnificative la obiectivul bugetar'

"Dezastrul lasat de tehnocrati este certificat astazi de CE si continuat de actualul Guvern!", scrie Gelu Diaconu pe Facebook, accentuând că sursa problemelor o constituie slaba colectare, nu relaxarea fiscală.

"Pe parcursul intregului an 2016 am atras atentia ca se va ajunge la limita declansarii procedurii de deficit excesiv, ca urmare a incompetentei tehnocratilor "salvatori". Cred ca eram printre cei foarte putini, daca nu singurul, care puneam aceasta situatie pe seama precaritatii colectarii veniturilor (incetinirea pana la blocare a masurilor antievaziune) si nu a procesului de relaxare fiscala! Astazi asistam la "desavarsirea" operei tehnocrate intr-un ritm ingrijorator. Cativa baroni locali si o gasca care "controlau" in trecut evaziunea in zona București-Ilfov au avut grija sa preia fraiele ANAF si ale Antifraudei", mai afirmă fostul preşedinte ANAF.

Gelu Diaconu arată că, pe fondul problemelor din domeniul colectării, actuala putere politică insistă în mod inconştient să preseze pe creşterea structurală a cheltuielilor bugetare, în principal prin creşterea salariilor bugetarilor.

"Echilibrul bugetar este in mare pericol (masura de confiscare a rezervelor companiilor de stat este, cum e cazul Nuclearelectrica, o masura disperata pentru a aduna bani la buget!). De remarcat ca pentru PRIMA DATA este initiata o asemenea procedura a cadrului de guvernanta economica a UE. Spectrul unei situatii ca in Grecia nu este atat de departe! Vorba cantecului: Romania trezeste-te!", concluzionează fostul preşedinte ANAF.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.