Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'România poate fi schimbată numai dacă suficient de mulţi punem umărul la lupta împotriva corupţiei', afirmă Claudiu Năsui

epochtimes-romania.com
Claudiu Năsui

Trei noi membri au fost numiţi temporar, pentru patru luni, în Consiliul de Administraţie al Uzinei Automecanice Moreni SA, fiind vorba despre Daniel Sava, Patricia Vasile şi Mihai Rus, anunţă Ministerul Economiei. Numirile au venit după expirarea mandatelor provizorii ale membrilor CA. Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, afirmă că au fost numiţi oameni profesionişti în CA. "România poate fi schimbată numai dacă suficient de mulţi punem umărul la lupta împotriva corupţiei", adaugă el.

"Obiectivul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului si Turismului (MEAT) este să numească în consiliile de administraţie profesionişti potriviţi provocărilor pe care le întâmpină fiecare companie în parte, în scopul asigurării activităţilor de supraveghere şi conducere administrativă a acestor companii. Ca urmare a expirarii mandatelor provizorii ale membrilor Consiliului de Administraţie al Uzinei Automecanice Moreni SA, Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor, întrunită în data de 07.04.2021, a hotărât numirea temporară a unor noi membri pentru o perioadă de 4 luni, cu posibilitatea de prelungire", se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de Ministerul Economiei.

Potrivit sursei citate, criteriul de selecţie avut în vedere a fost expertiza profesională a candidaţilor, corelată cu nevoile şi strategia de dezvoltare a companiei, scrie News.ro.

"La Uzina Automecanică Moreni SA din cadrul Ministerului Economiei am numit oameni profesionişti în consiliul de administraţie. România poate fi schimbată numai dacă suficient de mulţi punem umărul la lupta împotriva corupţiei. Le mulţumesc profesioniştilor care au acceptat provocarea să facă parte din rândul celor care schimbă România", a transmis ministrul Claudiu Năsui, într-o postare pe Facebook.

Astfel, noii membri ai CA Uzina Mecanică Moreni SA sunt:

Daniel Sava - prezintă competenţe în domeniul financiar, având deopotrivă experienţă în cunoaşterea şi evaluarea pieţei de profil prin activitatea de finanţare a clienţilor corporate, cât şi de restructurare a companiilor din industrie. Este licenţiat în economie şi certificat Chartered Financial Analyst Association (atestare internaţionala de analist financiar).

Patricia Vasile - cu expertiză de auditor senior în companii de consultanţă financiară şi audit, recunoscute internaţional, a coordonat procese de audit pentru companii importante din industria energetică, minieră şi a metalelor, precum şi pentru companii din pharma şi FMCG. Este certificată ACCA (Association of Chartered Certified Accountants, în prezent cea mai importantă organizaţie mondială a profesioniştilor contabili) şi în curs de certificare CECCAR şi ASPAAS (Autoritatea pentru Supravegherea Publică a Activităţii de Audit Statutar - autoritatea competentă în domeniul supravegherii în interes public a auditului statutar).

Mihai Rus - cu experienţă de project management pentru procese de dezvoltare şi lansare proiecte de inginerie, inginer de calitate şi auditor de proces pentru linii de fabricaţie în industria automotive, având experienţă în companii internaţionale private din industria de profil.

"Obiectivele aferente perioadei de mandat constau în: asigurarea prezentării bugetului de venituri şi cheltuieli pentru anul în curs, în termenii şi condiţiile prevăzute de legislaţia în vigoare, cu luarea în considerare a perspectivelor de dezvoltare pe care le are societatea; urmărirea procedurilor de închidere a exerciţiului financiar 2020, respectiv a asigurării procesului de raportare financiară pentru anul 2020 şi a raportărilor financiare semestriale aferente 2021; promovarea unui proiect de act constitutiv actualizat potrivit ghidului ce va fi înaintat de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului", mai scrie în comunicat.

Fiecare administrator va prezenta la finalul mandatului un Raport de activitate privind modul de îndeplinire a responsabilităţilor şi a gradului de îndeplinire a obiectivelor. Raportul va include şi opinia administratorului în legătură cu posibilităţile de dezvoltare ale societăţii pe linii de afaceri, cu indicarea avantajului competitiv pe care societatea îl prezintă, respectiv opinia referitoare la necesitatea implementării unui plan de restructurare/ reorganizare.

Membrii înlocuiţi sunt Viorel Adam, Adriean Budoiu şi Mihai Niţă.

Indemnizaţia brută lunară fixă a membrilor consiliului s-a menţinut, potrivit Hotărarii AGA 4/20.06.2018, şi este în valoare de 2.700 de lei.

Societatea Uzina Mecanică Moreni SA este o companie deţinută de către Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului în procent de 86.62%, al cărei obiect de activitate este fabricarea de vehicule militare de luptă precum şi subansamble şi piese de schimb.

Are 310 angajaţi, iar în anul 2020 a înregistrat o cifră de afaceri de 13,7 milioane de lei şi o pierdere estimată de 7,4 milioane de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.