Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România pregătește o lovitură de baros pentru Karl Nehammer (Surse)

Karl Nehammer schengen

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, s-a opus aderării României și Bulgariei la spațiul Schengen. Deși țările Uniunii Europene susțin că îndeplinim condițiile tehnice, Nehammer s-ar fi opus din motive politice.

În Austria urmează să aibă loc alegeri, iar Nehammer a folosit tema imigranților ilegali pentru a aduna puncte electorale.

Surse politice ne-au explicat că la vârful PNL s-a discutat această problemă, iar liberalii intenționează să ceară excluderea partidului lui Karl Nehammer din familia Popularilor Europeni.

Liberalii vor aștepta să treacă alegerile din Austria, iar dacă ulterior Nehammer nu revine la sentimente mai bune, atunci se va solicita excluderea din PPE. În acest sens vor avea loc discuții cu Manfred Weber, liderul PPE, cel care a susținut România și a cerut Austriei să nu se opună aderării noastre la spațiul Schengen.

Ar fi o mare lovitură pentru cancelarul austriac, cel care ar ajunge pe aceeași treaptă cu FIDESZ-ul lui Viktor Orban, exclus din PPE. Din acel moment, Nehammer va deveni un personaj politic nefrecventabil în Europa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.