Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România pregătește o mare lovitură: fonduri din Qatar pentru 5 proiecte uriașe, inclusiv cea mai controversată autostradă

ciolacu Guvern

Premierul Marcel Ciolacu, alături de 6 miniștri, au plecat în vizită oficială în Qatar, acolo unde se va discuta o potențială colaborare în Parteneriat Public Privat pentru mai multe proiecte extrem de importante. Marea lovitură ar fi o finanțare pentru cea mai controversată și mai așteptată autostradă din istoria României: autostrada Comarnic-Brașov. În total, România și Qatar discută despre proiecte în valoare de 15 miliarde de dolari.

Statul Qatar are diverse companii prin care caută să investească masiv pentru a-și diversifica portofoliul. Qatarul are venituri uriașe din zona energetică, dar pentru că aceste resurse sunt finite, qatarezii caută cu mare atenție oportunități de dezvoltare, iar în Europa au ales să discute cu România.

Cele 5 mari proiecte care vor fi pe agenda negocierilor lui Marcel Ciolacu cu oficialii din Qatar

1. Oportunități de dezvoltare în Portul Constanța

2. Un Parteneriat Public Privat pentru autostrada Comarnic-Brașov

3. Calea Ferară Predeal-Brașov

4. Aeroportul Traian Vuia din Timișoara: dezvolvarea aeroportului și înființarea unui terminal cargo

5. Un proiect de offshore eolian dezvoltat împreună cu cei de la Qatar Energy

Detaliile lui Marcel Ciolacu, înainte de a pleca în Qatar

Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de euro aflându-se pe agenda discuţiilor, conform unui comunicat al Executivului.

”Dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de euro va fi pe agenda întrevederilor pe care premierul României, Marcel Ciolacu, şi delegaţia oficială le vor avea în cadrul vizitei de lucru în Statul Qatar, în perioada 16 aprilie-17 aprilie 2024. De asemenea, prim-ministrul se va întâlni cu reprezentanţi ai comunităţilor de români din Qatar”, a anunţat marţi diminbeaţă Executivul.

”Statul Qatar este un partener comercial important al României în regiunea Golfului, iar atragerea de investiţii în valoare de 15 miliarde de euro va contribui la consolidarea colaborării noastre economice şi politice. Avem proiecte clare şi mature pentru investitorii din Qatar. Poziţia strategică, parcursul ascendent al economiei şi oportunităţile oferite de fondurile europene sunt argumente ce susţin atractivitatea investiţională a României”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.