Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România preia cârma Consiliului UE în 2019: Ce asigurări dă Klaus Iohannis

Inquam Photos / Octav Ganea
Klaus Iohannis

Şeful statului Klaus Iohannis îşi doreşte ca România să facă "o figură foarte bună" la preşedinţia Consiliului UE, în 2019, dând asigurări că se va implica personal peste tot unde va fi nevoie pentru un mandat de succes al ţării noastre. 

Potrivit lui Iohannis, în măsura în care toate instituţiile în drept - preşedinte, Guvern, Parlament - îşi vor îndeplini sarcinile care le revin, preşedinţia României la Consiliul UE în 2019 va fi nu doar "un succes birocratic", ci o oportunitate în a defini priorităţi pentru ţara noastră şi a demonstra că avem "idei bune" pentru întreaga Uniune Europeană.

ULTIMA ORĂ - Sebastian Ghiță, audiat în Serbia în vederea extrădării


"Pentru mine nu va fi nici complicat, nici simplu. Este - Uniunea Europeană - un proiect în care m-am implicat, de la început, foarte mult. Sunt ataşat Uniunii Europene, am spus-o şi cred că toată lumea ştie, sper că nu este nicio surpriză. Şi îmi doresc ca România să facă o figură foarte bună acolo. Personal o să mă implic peste tot, unde pot şi unde este nevoie ca să fie aşa, ca să avem o preşedinţie bună", a declarat Klaus Iohannis, luni, într-un interviu acordat platformei „Calea Europeană”. 

Preşedintele ţării a adăugat că, pe subiectul acestui mandat la Consiliul UE, "încet-încet a înţeles şi Guvernul că este nevoie de mai mult decât de nişte declaraţii politice pentru a ne pregăti". 

"Reprezentanţa noastră de la Bruxelles se pregăteşte, de asemenea, pentru această preşedinţie. În ultima vreme am observat că până şi Parlamentul este, cel puţin declarativ, pregătit să sprijine pregătirile pentru preşedinţia din 2019. Aşadar, dacă ne facem cu toţii treaba, nu doar preşedintele, şi Guvernul şi Parlamentul, putem să transformăm această preşedinţie nu numai într-un succes birocratic, ci putem să transformăm această preşedinţie într-o oportunitate pentru România. Ar fi pentru prima dată când putem să stabilim noi agenda în anumite zone, când putem să definim anumite priorităţi ale României şi să arătăm că nu doar ne dorim să fim în Uniunea Europeană, să arătăm că şi ştim ce vrem pentru România şi că avem idei bune, inclusiv pentru întreaga Uniune Europeană", a subliniat Klaus Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.