Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România, primul loc în UE la numărul de morţi pe şosele. Titi Aur atrage atenția: 'Școlile de șoferi sunt la nivelul anilor ’70'

amsonline.ro
titi aur

România este campioana Europei la morți pe șosele. Lipsa infrastructurii rutiere corespunzătoare, dar și nepregătirea suficientă a șoferilor se numără printre cauzele masacrelor. Titi Aur, pilot de curse și specialist în conducere defensivă, a vorbit pentru B1 TV, marți, despre necesitatea unui cadru legislativ bine pus la punct, pentru a preîntâmpina accidentele.

„Din păcate, școlile de șoferi din România sunt la nivelul anilor ’70 – ’80. În școlile de șoferi se învață foarte puțin, doar să pleci de pe loc, să semnalizezi și dacă oprești roata la stop, ești bun de șofer. Nu se face nimic din zona tehnică actuală”, a subliniat Titi Aur.

Școlile de șoferi nu pregătesc suficient cursanții, iar noțiunea de conducere defensivă pur și simplu nu există din punct de vedere practic, a atenționat pilotul de raliuri retras din activitate.

„Despre conducerea defensivă nu se învață nimic la școlile de șoferi, absolut deloc, nu știe nimeni despre regula celor două secunde, despre regula fermoarului, despre foarte multe lucruri. Mai mult, legislația noastră, în ziua de azi, vorbește despre nerespectarea distanței regulamentare. Nu știe nimeni, pentru că nu există. Este ‘fiecare cum crede’. În lumea civilizată, de exemplu în Germania, distanța față de mașina din fața ta este jumătate față de viteza pe care o ai. La 100 de kilometri pe oră te deplasezi la o distanță de minimum 50 de metri față de mașina din față”, a mai precizat Titi Aur.

Cursurile de conducere defensivă au trei roluri importante, avertizează Titi Aur.

„Defensiv înseamnă să te aperi de ceea ce poți greși tu sau alții. El are trei scopuri. Primul, acel rol de protecție al muncii. Al doilea, să aduci conducătorul la zi din punct de vedere legislativ și tehnic. Al treilea, foarte important, autoevaluarea prin care trece fiecare cursant, prin care face manevre la limită – frânare, tamponare, răsturnare și atunci realizezi ceea ce poți să pățești”, a mai punctat Aur.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.