Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România, printre statele din UE în care producția industrială a crescut în noiembrie

eurostat
eurostat

Producția industrială a crescut în octombrie cu 1,6% în Uniunea Europeană (UE28) și cu 1,5% în zona euro (EA19), comparativ cu luna precedentă, arată datele publicate joi de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Cele mai mari creșteri ale producției industriale au fost raportate în Irlanda (16,3%), Danemarca (4,6%) și Croația (3,7%), singurele scăderi fiind înregistrate în Grecia și Portugalia (ambele cu minus 0,9%). România a înregistrat în noiembrie un avans de 0,7% al producției industriale comparativ cu luna precedentă, după un declin de 0,8% în octombrie. În noiembrie, comparativ cu perioada similară din 2015, producția industrială a crescut cu 3,1% în Uniunea Europeană și cu 3,2% în zona euro.

Cele mai mari creșteri ale producției industriale au fost raportate în Irlanda (14,6%), Letonia (11%) și Danemarca (10,7%), singurele scăderi fiind înregistrate în Malta și Suedia (ambele cu minus 0,8%), conform Agerpres. Comparativ cu noiembrie 2015, România a înregistrat o creștere de 2,7% a producției industriale, după un avans anual de 2% în octombrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.