Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România, printre ţările cu cel mai semnificativ declin din UE al vânzărilor cu amănuntul, în septembrie (Eurostat)

The Romania Journal
EUROSTAT

România, printre ţările cu cel mai semnificativ declin din UE al vânzărilor cu amănuntul, în septembrie (Eurostat)

Volumul comerţului cu amănuntul în a scăzut cu 0,2% în Uniunea Europeană şi cu 0,3% în zona euro în septembrie, comparativ cu luna precedentă, când s-a înregistrat un declin de 0,5% în UE şi de 0,7% în zona euro, arată datele publicate miercuri de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat), informează Agerpres.

În rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile datele, cea mai mare creştere a volumului comerţului cu amănuntul în septembrie, comparativ cu luna precedentă, s-a înregistrat în Slovenia (1,1%), Polonia (1%) şi Danemarca (0,9%), cele mai semnificative scăderi fiind în Slovacia (minus 2%), Suedia (minus 1,1%), Germania şi Ţările de Jos (ambele cu minus 0,8%), Irlanda şi România (ambele cu minus 0,7%).

În UE, vânzările de produse non-alimentare au scăzut cu 1,8%, în timp ce vânzările de alimente, băuturi şi tutun au înregistrat un avans de 1,3%, iar cele de combustibili auto de 0,1%.

De asemenea, volumul comerţului cu amănuntul în Uniunea Europeană a scăzut în septembrie cu 2,7%, comparativ cu perioada similară din 2022, în timp ce în zona euro declinul a fost de 2,9%.

În rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile datele, cea mai mare creştere a volumului comerţului cu amănuntul în septembrie, comparativ cu perioada similară din 2022, s-a înregistrat în Spania (7,5%), Cipru (4,1%) şi Luxemburg (2,6%), cele mai semnificative scăderi fiind în Slovenia (minus 17%), Belgia (minus 8,4%) şi Ungaria (minus 7,3%).

România a raportat o scădere anuală de 0,1% în septembrie, după un avans de 0,4% luna precedentă.

În UE, vânzările de combustibili auto au înregistrat un declin de 6,9%, cele de produse non-alimentare de 3,2%, iar cele de alimente, băuturi şi tutun de 0,9%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.