Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România, printre ţările UE în care au crescut vânzările cu amănuntul, în martie

constructii imobiliare

Volumul comerţului cu amănuntul în Uniunea Europeană a crescut cu 2,6%, în timp ce în zona euro avansul a fost de 2,7%, în martie, comparativ cu luna precedentă, România fiind printre statele membre UE cu cea mai mare creştere a acestuia, arată datele publicate joi de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).

În februarie, volumul comerţului cu amănuntul a crescut cu 4,2% în zona euro şi cu 3,8% în UE.

În rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile datele, cea mai mare creştere lunară a volumului comerţului cu amănuntul în martie s-a înregistrat în Danemarca (22,5%), Olanda (8,4%), Germania şi Lituania (ambele cu 7,7%), Letonia (6,9%), Slovacia (5,4%), Spania (3,6%), Slovacia (3,4%), Suedia (2,9%), Malta (2,6%) şi România (2,3%), cel mai semnificativ declin fiind în Portugalia (minus 15,4%), Slovacia (minus 14,7%) şi Malta (minus 8,9%).

În Uniunea Europeană, vânzările de combustibili auto au scăzut cu 2,3% în martie, cele de produse non-alimentare au urcat cu 4,2%, în timp ce vânzările de alimente, băuturi şi tutun au crescut cu 0,8%.

Volumul comerţului cu amănuntul în Uniunea Europeană a crescut în martie cu 11,6%, comparativ cu perioada similară din 2020, în timp ce în zona euro avansul a fost de 12%.

În rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile datele, cea mai mare creştere anuală a volumului comerţului cu amănuntul în martie s-a înregistrat în Slovenia (24%), Danemarca (22,6%) şi Franţa (21,3%), singurele scăderi fiind în Ungaria (minus 2,1%), Portugalia (minus 1,1%) şi Malta (minus 0,1%).

România a raportat o creştere anuală de 8,4% a volumului comerţului cu amănuntul în martie, după un avans de 3,8% luna precedentă.

În Uniunea Europeană, vânzările de combustibili auto au crescut cu 14,1% în martie, cele de produse non-alimentare au urcat cu 23,6%, în timp ce vânzările de alimente, băuturi şi tutun au scăzut cu 1,2%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.