Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România refuză să mai cumpere vaccinuri împotriva COVID-19. Rafila: 'Încă de acum multe luni am notificat Comisia Europeană'

Facebook
Alexandru Rafila

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a anunțat, luni, într-o conferință de presă, că România se alătură Bulgariei care refuză să mai cumpere vaccinuri împotriva COVID-19.

„Ne-am alăturat tuturor acestor demersuri. România împreună cu alte nouă state europene au făcut acest lucru. Încă de acum multe luni am notificat Comisia Europeană, am notificat producătorii de vaccin în acest sens. (...) Este inadmisibil ca produse care nu sunt folosite să fie cumpărate în cantități mari și apoi distruse. (...) Ar mai fi opt milioane de doze pe anul trecut, iar pentru anul în curs nu am luat nicio doză din cele 19 milioane care reprezintă angajamentul Românuiei.”, a spus Alexandru Rafila.

Ministrul sănătăţii din Bulgaria, Asen Medjdiev, a declarat că vaccinurile împotriva COVID-19 sunt ineficiente împotriva noilor variante, subliniind că ţara sa refuză să le mai achiziţioneze. El a mai spus că a cerut Comisiei Europene rezilierea contractului cu Pfizer.

„Vaccinurile împotriva COVID-19 sunt ineficiente împotriva noilor variante. Populaţia nu are nevoie de vaccinuri în acest moment, nici la noi şi nici în Uniunea Europeană. Bulgaria refuză să le cumpere în viitor”, a spus Asen Medjdiev la BNT.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.