Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România riscă SĂ NU ACCESEZE miliardele din PNRR: Asta e MAREA BARIERĂ de la București, nici PSD nu a reușit să o ridice

forbes.ro
fonduri europene

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a declarat joi, la Ploieşti, că legea achiziţiilor publice trebuie îmbunătăţită, iar procedurile simplificate, existând riscul ca procedurile birocratice să împiedice accesarea fondurilor din PNRR.

"Pe legea achiziţiilor publice, la Guvern există un grup de lucru care lucrează pentru simplificare de proceduri. Legea achiziţiilor publice trebuie îmbunătăţită în mod clar. (...) Pentru România e important să avem achiziţie publică mai rapidă, dar evident cu aceleaşi condiţii de transparenţă şi aşa mai departe. (...) Achiziţia publică - legea trebuie îmbunătăţită în mod clar şi atunci pe aceste segmente, dacă pe acestea le eficientizăm, putem să absorbim din PNRR fonduri importante. Altfel, riscăm ca aceste proceduri birocratice care există să ne încurce în implementarea acestora", a spus ministrul într-o conferinţă de presă.

Cseke Attila a precizat că, într-o discuţie anterioară cu primarii din Prahova, le-a prezentat concepţia referitoare la fondul pentru localităţi pe PNRR, scrie agerpres.ro.

"Pe parte de birocratizare, eu am prezentat primarilor concepţia noastră legat de fondul pentru localităţi pe PNRR, unde noi propunem Comisiei Europene ca să se meargă pe un sistem de fond predestinat pentru UAT-uri, adică o anumită valoare pe categorii de UAT-uri - municipiu reşedinţă de judeţ, alte municipii, oraşe şi comune. Nu dorim să avem apel de proiecte, nu pentru că vrem să evităm apelul de proiecte, dar experienţa ministrului Dezvoltării în Ministerul Dezvoltării este că pe POR semnăm contracte pe proiecte depuse în 2017, 2018, cel mai bun caz 2019. Ca să evit măcar partea procedurală pe care pot să o evit ca şi ţară, noi propunem pentru acest fond pentru UAT-uri ca să evităm această evaluare a proiectelor, pentru că la un apel de proiecte, dacă se depun 3.000 de proiecte, până nu le evaluezi pe toată, nu am câştigător. Şi asta ţine doi-trei-patru ani, ori PNRR-ul îl avem în implementare cinci ani, cinci ani jumate de aici încolo. Atunci noi propunem ca acest mecanism să fie mult simplificat, să fie un acces la acest fond predestinat, un număr de proiecte disponibile", a afirmat Cseke Attila.

Ministrul Dezvoltării se află într-o vizită de lucru în judeţul Prahova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.