Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România riscă să piardă miliarde de euro din cauza întârzierilor în implementarea PNRR

pnrr

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) trage un semnal de alarmă privind implementarea Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) al României. În joc sunt miliarde de euro, bani importanți pentru dezvoltarea țării, care pot fi pierduți din cauza întârzierilor reformei statului.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a transmis FACIAS că România întâmpină dificultăți pentru obținerea aprobării celei de-a treia cereri de plată, de 2.669.705.062 EUR. Termenul de evaluare a expirat la 15 februarie fără un rezultat favorabil, iar Comisia Europeană a cerut clarificări suplimentare, având îndoieli asupra îndeplinirii jaloanelor în sectoare cheie: energie, reformă fiscală, sistemul de pensii și bună guvernanță.

Îngrijorător este faptul că, din cele 46 de jaloane și ținte stabilite pentru prima parte a anului 2023, 20 dintre acestea nu au fost încă realizate.

FACIAS face apel la autoritățile române să acționeze rapid pentru a evita pierderea accesului la fondurile europene esențiale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.