Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România, acuzată de Rusia că a furnizat 'mercenari' care luptă pentru Ucraina: 'Asta consolidează statutul de parte la conflict!'

The Leaflet
ucraina razboi

Occidentul s-a consolidat în statutul de parte la conflictul ucrainean, trimițând mercenari să participe la ostilități, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova.

"O astfel de asistență din partea țărilor occidentale duce la o prelungire a ostilităților și crește gradul de implicare a acestora în ceea ce se întâmplă în Ucraina, consolidându-le în statutul de parte la conflict", a spus ea, potrivit TASS.

Potrivit lui Zakharova, în cele opt luni ale conflictului armat, peste 8.000 de mercenari străini au fost recrutați de eforturile țărilor occidentale.

"Cele mai mari grupuri au venit din Polonia, Statele Unite, Canada, România și Marea Britanie, în ciuda faptului că în multe țări mercenarismul este interzis legal și urmărit penal. Peste 3.000 de luptători străini au fost uciși, același număr s-a întors acasă", a adăugat reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.